“Eerst gaan we komende maanden wel verbouwingswerken doen”, zegt Bas. “We moeten ook alles inrichten. Er komen nieuwe ramen, de gevel wordt opgefrist en er komt een nieuw interieur, want de vroegere frituur staat leeg. Een naam hebben we wel al: Friet Botaniek. Die naam verwijst naar de Plantentuin Meise, die hier vlakbij is gelegen.”
“We weten dat er veel vraag is naar een frituur in het centrum. Zelf baat ik met mijn broer Bavo (42) al vijftien jaar restaurant Den Beiaard uit. Dat is vlak naast de frituur gelegen die nu dus door mijn vrouw Jessica zal worden uitgebaat.” Jessica ziet het alvast zitten. “Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Jessica. “Ik werk als vertegenwoordiger in de medische sector. Maar toen die frituur hier leeg kwam te staan, wil ik er helemaal voor gaan. Ik heb mijn ontslag op mijn vorig werk inmiddels al gegeven.”
“Ik ken het klappen van de zweep in de horeca wel. Ik werkte eerder in restaurants. We gaan nu eerst verbouwen en binnen enkele maanden open ik de zaak.” Dat de nieuwe zaak Friet Botaniek naast restaurant Den Beiaard is gelegen, is opmerkelijk, want Den Beiaard wordt uitgebaat door de man van Jessica. Gaan ze mekaar zo geen concurrentie aandoen?
Ander concept
“Helemaal niet”, lacht Bas. “Friet Botaniek is een heel ander concept. Ik baat al 15 jaar Den Beiaard uit met mijn broer Bavo. Den Beiaard is genoemd naar de beiaard in de Sint-Martinuskerk in Meise. Hij telt 56 klokken en is de vierde grootste in Vlaanderen.”
“In 2007 namen wij de zaak over van de toenmalige uitbaters. Sindsdien werd het interieur stevig opgefrist om wat openheid en klaarte te brengen in dit mooie rustieke pand, maar waarbij de basis van deze karakteriële zaak goed bewaard is gebleven. We brengen nog steeds het beste uit de Frans-Belgische keuken op tafel.”
Ruim terras
“Buiten hebben we een zeer ruim terras. Dat ligt dus naast Friet Botaniek, dat binnenkort ook een ruim terras zal hebben. Friet Botaniek en Den Beiaard zijn gelegen schuinover de kerk, pal in het centrum van Meise.”
“Hoe meer zaken er zijn, hoe meer volk je ook naar je centrum lokt en dat doet het dorp bruisen. Met Friet Botaniek zullen mensen opnieuw een frituur hebben in het centrum, want de vorige frituur is inmiddels toch al een hele tijd gesloten.”