Coolblue Mechelen Foto: Coolblue

Coolblue opent eerste winkel in Mechelen

Coolblue opende vrijdag een eerste vestiging in Mechelen, in het winkelpark Malinas. Wie er gaat winkelen kan producten uittesten, advies vragen en bestellen, maar ze ook meteen meenemen. Het is de zevende winkel van de Nederlandse online retailer in ons land.

Het productgamma dat in de winkel wordt getoond, kunnen klanten uittesten of ervaren. Dat gaat van witgoed, over televisietoestellen en stofzuigers tot computers, koptelefoons, soundbars en smartphones. Die producten kunnen ook meteen worden meegenomen naar huis. Alleen witgoed wordt pas de dag na aankoop geleverd en geïnstalleerd.

Volgens Arne Van Verdegem, manager groei bij Coolblue, hebben klanten vaak een idee welk product ze willen kopen, maar willen ze het graag nog even ervaren. “Wanneer je op zoek bent naar een TV dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een koptelefoon, dan wil je even horen hoe die écht klinkt. Dat kan vanaf nu in onze winkel in Mechelen.”

 

Op een oppervlakte van 1000 m² kunnen zo’n 1.000 producten uitgeprobeerd worden. Een dertigtal medewerkers van Coolblue staat paraat om advies te geven. De winkel in Mechelen is de zevende in België na vestigingen in Wilrijk, Zaventem, Gent, Brussel, Hasselt en Kortrijk. Coolblue is voor de Mechelse vestiging trouwens nog op zoek naar extra winkelmedewerkers.