Schermafbeelding 2023-08-29 173441 Themabeeld. Foto: Bart Roggeman

Wekelijkse markt is op sterven na dood, maar Schelle gaat van start met foodtruckmarkt

Schelle wil vanaf september van start gaan met een nieuw initiatief: een foodtruckmarkt. Bedoeling is om op regelmatige basis diverse foodtrucks op een locatie samen te brengen. Voor de zieltogende wekelijkse markt op maandag wordt intussen ook naar een mogelijk nieuw elan gezocht.

De wekelijkse markt is al een tijdje op sterven na dood, maar foodtrucks daarentegen blijken wel graag naar Schelle af te zakken. Meermaals per week staat er op het Kerkplein en andere plaatsen wel een of ander kippen-, hamburger- of wafelkraam.

“We krijgen geregeld ook nieuwe aanvragen binnen”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V). “Daarom menen we dat er ruimte is om er op regelmatige basis een markt rond te organiseren. Daarvoor hebben we een nieuw reglement opgesteld dat we volgende week in de gemeenteraad brengen.”

“Naar uitvoering toe gaat dit nog voort met de geïnteresseerde foodtrucks besproken worden. Het idee dat voor ligt, is om deze markt op donderdag te organiseren, maar er wordt ruimte gelaten voor andere momenten. Ook naar locatie toe. De foodtruckmarkt kan op het Kerkplein worden georganiseerd, maar ook andere locaties kunnen in overweging worden genomen.”

Een verhuizing van de wekelijkse markt van het Kerkplein naar een andere locatie is ook wat in overweging wordt genomen. “Met de marktkramers die nog resten, zijn er al positieve gesprekken geweest. De drive is er om alsnog te proberen enkele nieuwe kramen aan te trekken, vooral naar voeding toe, die de markt toch een nieuwe impuls zouden kunnen geven. Al is ook het besef er dat het door verschillende factoren geen evidentie is. Maandagochtend blijkt voor marktkramers niet zo’n gunstig moment, er zijn twee goeddraaiende grootwarenhuizen op ons grondgebied,… Maar de intentie is om de markt toch nog niet op te geven.“

“Bij de foodtrucks is het een heel ander gegeven. Zij staan er op andere momenten, voor tweeverdieners en zij die van hun werk komen, is het handig er even te passeren en snel iets mee te nemen,… Vandaar het succes.”