Nyima voor de tweede Okawa. Foto: JID Nyima voor de tweede Okawa. Foto: JID

Nieuwe sushibar wil zich onderscheiden met scherpe prijzen: “Ook studenten moeten hier kunnen eten”

Nog een sushibar in Gent, dit keer op de hoek van de Lange Violettestraat en de Tweebruggenstraat. Zaakvoerder Nyima Gyaltsen opende eerder al een Okawa op de Drongensesteenweg. Zijn handelsmerk: dagverse sushi en poke bowls aan scherpe prijzen.

Over een dikke week is het zover: dan opent Nyima zijn tweede sushibar, op de hoek van de Lange Violettestraat en de Tweebruggenstraat, vernoemd naar de stad waar zijn oma vandaan kwam: Okawa. Zes jaar geleden opende hij een andere sushibar op de Drongensesteenweg met dezelfde naam, nadat een Japanse chef hem had opgeleid en hij verschillende keren naar Japan en Taiwan was gereisd om bij te leren.

“Gent telt heel wat sushibars tegenwoordig en toch draait de onze heel goed en komen klanten van de andere kant van Gent“, klinkt het. “Reden genoeg om een tweede vestiging te openen. Om ons te onderscheiden van de andere bars, besloten we om ook poke bowls aan te bieden aangezien die heel populair zijn momenteel.”

Japanse frisdranken en saké, ook te verkrijgen. Foto: JID
Japanse frisdranken en saké, ook te verkrijgen. Foto: JID

Ook liefhebbers van Japanse bieren, frisdranken en saké kunnen in de nieuwe vestiging vlak bij Sint-Anna terecht. “De vis komt van Noorwegen en wordt elke dag vers geleverd”, zegt Nyime . “Bovendien zorg ik voor scherpen prijzen zodat de studenten en kantoren in de buurt hier ook terecht kunnen voor lunch of avondeten.”

Ter illustratie: voor een poke bowl betaal je 10 euro, voor een ‘sushi combo’ met 4 nigiris, 4 crunch rolls en 4 california rolls 15 euro. “Veel sushibars in Gent zetten hun prijzen heel hoog, ik wil daar een tegengewicht voor bieden.” Smullen van al dat lekkers kan zowel ter plekke, maar afhalen of leveren is eveneens mogelijk. Wie ’s middags komt afhalen, moet wel een halfuur op voorhand bestellen.