Elton Borremans (vooraan op de foto) volgt Siem Dedobbeleer op als cafébaas van café De Kelt. Elton Borremans (vooraan op de foto) volgt Siem Dedobbeleer op als cafébaas van café De Kelt. Foto: idh

Populair jeugdcafé krijgt nieuwe uitbater: “Veel dingen ga ik niet veranderen”

1 september betekent bij de jeugd van Halle niet enkel de start van een nieuw schooljaar, ook het populaire jeugdcafé De Kelt aan het Possozplein maakt dan een nieuwe start. Cafébaas Siem Dedobbeleer geeft de fakkel door aan zijn opvolger Elton Borremans.

 

“Ik sta dag op dag zeven jaar achter de toog van café De Kelt in Halle”, vertelt Siem Dedobbeleer (29) over zijn vertrek. “Ik voel dat het tijd is voor een ander hoofdstuk in mijn leven. Zeven jaar in de Halse horeca is al behoorlijk lang. Wat ik precies ga doen, weet ik nog niet. Sinds corona ben ik wel als freelance administratieve kracht beginnen werken voor Bouwmaterialen Denayer. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”

Lang zoeken naar een overnemer voor café De Kelt was niet nodig. “Ik zat al in het team van De Kelt en werkte hier al af en toe”, vertelt Elton Borremans. “De horeca heeft me altijd al geïnteresseerd. Vooral als jobstudent heb ik hierin veel ervaring kunnen opdoen. Sinds twee jaar had ik een zelfstandig tuinbedrijfje, maar ik wil nu voluit gaan voor De Kelt. Als cafébaas ben je altijd onder de mensen. Dat is tof. In De Kelt komt veel jeugd over de vloer. Hier zijn we wel altijd uit op een feestje. Aan ambiance ontbreekt het hier nooit. Ik ben zelf 24 jaar nu. Je moet zoiets doen als je zelf nog jong bent.”

“Ik ben niet van plan om veel te veranderen aan De Kelt. Het is goed zoals het nu is”, zegt Elton Borremans. “Op 8 en 9 september plan ik een openingsweekend. Voor de komende maanden zitten er nog evenementjes in de pijplijn.”