reedonk bornem Foto Joris Herregods

Industriezone Reedonk maakt het truckers net wat makkelijker

De gemeente Bornem gaat eind augustus van start met de realisatie van een keerpunt in de industriezone Reedonk. Vrachtwagenchauffeurs die bij bedrijven in de industriezone komen leveren of afhalen, kunnen zo heel wat makkelijker manoeuvreren. Zeker degenen die verkeerd gereden zijn.

Wie in het industrieterrein Reedonk werkt, ziet ze dagelijks: vrachtwagens die verkeerd zijn gereden of hun weg zoeken. Als gevolg daarvan moeten ze vaak draaien en keren en dat loopt soms verkeerd af. “In het verleden ontvingen we al klachten over vrachtwagens die zich buiten de weg probeerden te draaien, wat schade veroorzaakte aan omheiningen en andere eigendommen”, klinkt het bij de gemeente.

“Sommige vrachtwagens rijden zelfs de volledige industriezone achterwaarts uit omdat ze niet kunnen draaien. Al deze problemen hebben een negatieve impact op de verkeerssituatie.” Om dit probleem aan te pakken, gaat de gemeente nu aan de slag met de aanleg van een keerpunt aan brandstoffen Maes.

Camera’s tegen sluikstorten 

Het keerpunt zal niet enkel het probleem van vastgelopen vrachtwagens oplossen, maar ook het sluikstortprobleem aanpakken. Omdat het einde van Reedonk een populaire locatie voor het illegaal dumpen van afval blijkt, maakt de gemeente gebruik van de werken om enkele camera’s te plaatsen die sluikstorten moeten tegengaan.

De werkzaamheden voor het nieuwe keerpunt beginnen eind augustus en zouden klaar moeten zijn voor het einde van september.