parachute Foto: Filip Spoelders

Dertig jaar kindermode in Pieter Reypenslei met Parachute: “Klanten willen terug die persoonlijke styling ontdekken”

Het Mortselse winkelcentrum kan steunen op enkele vaste waarden. Parachute Kids & Teen Fashion in de Pieter Reypenslei is er een van. De kinderkledingwinkel van Sigrid Hermans bestaat dertig jaar.

Sigrid runt de zaak ondertussen zelf gedurende zeventien jaar samen met haar medewerkster Charlotte Maes. Drie en een half jaar geleden verhuisde ze de winkel in de Pieter Reypenslei naar een groter pand.

“Vanaf mijn zestiende werkte ik tijdens de vakanties al in kinder- of dameskledingwinkels. Het is altijd een droom geweest om een eigen kledingzaak te hebben. Maar ik heb eerst als styliste bij VTM gewerkt. Dit was in de tijd met de omroepsters waarvoor ik de juiste kledij uitzocht. Dus eigenlijk zat ik toen al in de sector”, zegt Sigrid.

Parachute mikt op de doelgroep van jongeren van 12 tot 18 jaar, maar eigenlijk komen kinderen vanaf 6 jaar tot jonge vrouwen zich kleden bij Sigrid en Charlotte. “Na dertig jaar komen er ouders binnen die vertellen dat hun mama hen vroeger eveneens op de toog zette om hen volledig te kleden. We hebben een trouw cliënteel met klanten uit Brasschaat, Bornem, Leuven tot in West-Vlaanderen.”

Volgens de Sigrid en Charlotte maakt hun aanpak het verschil. “Corona was uiteraard een moeilijke periode. De webshops draaiden op volle toeren, maar wij hebben bewust nooit een webshop gehad, ook nu niet. We ondervinden dat klanten terug op zoek gaan naar die persoonlijke styling en begeleiding in een fysieke winkel. Dit vinden ze bij ons met kwaliteitsvolle merken, waaronder veel Belgische.”

De kledij voor de jongeren is er voor alle gelegenheden. “We zetten trouwens sterk in op modieuze uniformkleding. Kinderen en jongeren die specifiek blauw, grijs of een andere kleur moeten dragen op school vinden vlot hun favoriete kledij”, zegt Charlotte die verschillende jaren geleden als jobstudente bij Parachute begon.

Sigrid hoopt nog vele jaren verder te kunnen doen. “De kinder- en tienermode is uitdagend. We moeten collecties in huis halen die steeds opnieuw een volgende generatie aanspreekt. Maar ik doe het nog heel graag en hopelijk zijn we vertrokken voor opnieuw dertig jaar.”

Om de kinderen modieus naar school te laten vertrekken, is Parachute op zondag 27 augustus en 3 september extra geopend van 13 tot 17 uur.