Het Kempen Kollektief_Try-Out

Zes Kempense onderneemsters lanceren Het Kempen Kollektief

Zes ondernemende Kempen-madammen hebben een nieuw initiatief uit de grond gestampt: Het Kempen Kollektief. Het is een casual netwerk voor vrouwen die willen connecteren, zonder gladde verkoopspraatjes, zonder het uitdelen van businesskaartjes en zonder mannen.

Ann Van den Borne (Checkmate), Tine Van Beurden (Boskot / Bosbok), Kaat Verbruggen (Studio Ellis), Karen Van Rompaey (Treelodge), Kim Compeers (Captain & Stoker) en Griet Baelus (De Chille Kempen / Taeru) lanceerden dit voorjaar Het Kempen Kollektief.

“Omdat we zelf een hekel hebben aan klassieke netwerkevents, maar wel de nood voelen om te connecteren met andere ondernemende vrouwen”, vertelt Ann Van den Borne. “We hebben allemaal een grote gemeenschappelijke deler, we werken namelijk  op een eilandje. Al jaren werken we hard aan onze eigen zaak, maar missen door onze drukke agenda’s vaak de kans om waardevolle nieuwe contacten te leggen.”

Daar brachten de zes Kempense onderneemsters vorig jaar verandering in. Nadat ze een aantal keren met z’n zessen samenkwamen, groeide het idee om dit initiatief open te trekken voor alle ondernemende vrouwen in de Kempen.

“We werken niet met lidmaatschappen, delen geen businesskaartjes uit en blijven ver weg van klassieke events en locaties”, aldus nog Ann Van den Borne. “Zo organiseerden we in juni een try-out in de Panorama Zomerbar, voor een 25-tal dames. Meteen een schot in de roos, want dit initiatief werd op veel enthousiasme onthaald. Ondertussen is de kalender volledig en staan er vier bijeenkomsten op de planning. Heel casual, heel gewoon, heel Kempisch: afterwork pizza’s in belevingsbar ’t Veldt, een wandeling in Kempense bossen, een eigen personeelsfeest (want dat heb je nooit als kleine zelfstandige!) om het nieuwe jaar in te zetten (Café Madelon) en een bloesempicknick in de Corso Boomgaard. Het doel is om een échte connectie te maken. Om geïnspireerd te worden en te inspireren. Om zorgen en ervaringen te kunnen delen. Om samen stoom af te blazen. Om contacten en kennis te delen. Om los te breken uit de eilandjes en van elkaar te leren.”

Ben je een ondernemende vrouw en heb je een link met de Kempen? Dan ben je welkom. Geen dresscode, geen verplichtingen, geen gladde verkoopspraatjes en geen mannen.

Info: http://www.hetkempenkollektief.be