Café ’t Schuurke Foto: JCT

Historische kroeg ’t Schuurke in Wakkerzeel heropent met nieuwe uitbaters

Met de sluiting van ’t Schuurke eind maart, verdween het laatste café uit Wakkerzeel. Begin deze maand heropende het historische café met nieuwe uitbaters.

Gelegen in de gezellige dorpskern van het pittoreske Wakkerzeel, recht tegenover de kerk, ligt al bijna sinds mensenheugnis café ’t Schuurke en de aanpalende zaal De Tiendenschuur. Toen de panden twee jaar geleden te koop werden aangeboden, beslisten enkele vrienden, onder de naam de Barnbrothers, het pand te kopen. “We wilden vermijden dat er plots niets meer in het dorp zou zijn”, luidde het toen. De zaal renoveerden ze zelf, het café werd nog verder uitgebaat door de mensen die het al 35 jaar deden.

Maar einde maart gingen de uitbaters met pensioen en sloot het café noodgedwongen de deuren. Op een pop-up café door de Barnbrothers na, had Wakkerzeel plots geen café meer. Daar komt nu verandering in. Donderdag heropenen Sam Peeters (37) en Robin Cauwenberghs (38), na de nodige renovatiewerken te hebben uitgevoerd, ’t Schuurke. “Eigenlijk lopen de gesprekken over de overname al een jaar”, bekennen ze.

Hoewel Sam en Robin over heel wat ervaring in de horeca beschikken en ook al zelf een horecazaak hebben uitgebaat, was het toch een grote stap. “Het is een grote zaak”, verduidelijken ze. “Zowel binnen als buiten op het terras zijn er 60 eetplaatsen, naast een dertigtal zitjes aan de toog.”

Maar de unieke locatie van een pand met een geschiedenis, die kans konden ze niet laten liggen. En dus verkocht Robin zijn café en zegde Sam, die tijdens corona zijn eigen zaak had gesloten, zijn job in de horeca op om zich in het grote avontuur te storten.

Mix tussen authentiek en nieuw

Donderdag 10 augustus openden de enthousiaste uitbaters voor het eerst de deuren van hun nieuwe bistro. Want een gewoon café, kan je het zeker niet noemen. “Natuurlijk kunnen mensen hier ook gewoon gezellig iets komen drinken”, aldus Robin. “Maar op onze menukaart maken we graag een mix van oud en nieuw, met gerechten zoals pensen met appelmoes of een speciale ribeye.”

Op de eerste plaats mikken ze op de mensen uit Wakkerzeel, die hun vaste stek weer kunnen binnenwandelen. “Onze zaak bevindt zich ook langs enkele fiets- en wandelroutes”, geven ze nog mee. “Op mooie dagen hopen we ook die bezoekers te mogen verwelkomen.”