“Het is een beetje zoals all you can eat, maar dan niet in buffetvorm. Om het kwartier kun je een nieuw gerechtje bestellen, onbeperkt gedurende 2,5 uur, zolang je honger of zin hebt. Al onze gerechten worden vers bereid, met verse producten”, zegt chef-kok Kevin Somers (37), die samen met zijn vrouw Katrien Janssen (35) sinds 2020 ook al gastrobar Olive in Arendonk uitbaat.
Wat het concept van Assurance in Arendonk volgens Katrien zo bijzonder maakt, is de combinatie van kwaliteit en kwantiteit. “Bij ons kun je lekker én veel eten”, zegt ze. “Uit ervaring weten we dat veel mensen daar belang aan hechten.”
Tien gangen
Nog meer bijzonder is dat je alles kunt kiezen wat op de kaart staat. “Je kiest gewoon wat je lekker vindt”, zegt chef-kok Kevin. “Wil je één voorgerecht, twee hoofdgerechten en zeven nagerechten? Dat kan perfect. Of ben je een grote eter en heb je liever meerdere hoofdgerechten? Of verdraagt je maag juist geen grote porties en kun je daarom meer genieten van verschillende kleinere voorgerechtjes? Alles kan, alles mag. Je hebt 2,5 uur de tijd voor tien opeenvolgende gangen.”
Met het nieuwe concept mikt Assurance op een breed publiek van zowel koppels als gezinnen, vriendengroepen en bedrijven. “Het grote voordeel is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Geen verrassingen, want onze prijs ligt vast op 39 euro, ongeacht het aantal gangen. Alleen de drank is niet inbegrepen in de prijs.”
Vlug eens even binnenspringen voor een steak-friet of een spaghetti, is niet mogelijk in eetcafé Assurance. “Maar voor ’s middags gaan we nog wel een kleinere lunchformule aanbieden van vier keuzegerechten in een uur”, zeggen Kevin en Katrien. “En natuurlijk kun je ook nog altijd gewoon iets komen drinken aan de toog. We zijn tenslotte een eet-café, perfect gelegen recht tegenover de kerk in Arendonk.”
Boterzachte spareribs
Wie toch liever een menu à la carte wenst, kan nog altijd terecht in hun bestaande zaak, gastrobar Olive op de Voorheide in Arendonk, want ook die blijft gewoon open. Vooral de spareribs van Olive zijn bekend tot ver buiten Arendonk. “Onze spareribs zijn boterzacht omdat we ze zeventien uur lang op een lage temperatuur van 74 graden laten garen”, zegt de chef. “Maar ook onze ‘zoete wandeling’, een bord met vijf huisgemaakte desserten, is een topper. De samenstelling ervan verandert wekelijks. Zo kunnen we je vandaag voor 11,50 euro een ‘zoete wandeling’ serveren van chocolade-ijs, gebak met peer en karamel, bavarois van passievrucht, tiramisu met een crumble van speculaas en een macaron.”
Pop-up
Het nieuwe eetcafé Assurance is vanaf 2 september open, voorlopig als pop-up voor zes maanden. “Maar het is wel onze bedoeling om daarna nog verder door te gaan”, zeggen de uitbaters. Assurance 2.0 is open van donderdag tot zondag, telkens van 11u tot 23u. Gastrobar Olive opent een dag later: van vrijdag tot maandag.