Tot voor kort werkte Dries Louagie bij een begrafenisondernemer. Hij deed er het onthaal en was ceremoniemeester bij plechtigheden. Een job die hij naar verluidt heel graag deed. Maar steeds luider werd de roep naar een eigen zaak, naar de zelfstandigheid van een eigen onderneming. Toen hij hoorde dat Thierry Duson een overnemer voor zijn frituur Thierry Frit zocht, besliste hij om de stap te zetten. Zijn eigen zaak zou een frituur worden en niet de eerste de beste. Thierry Frit werd zes keer op rij uitgeroepen tot de beste frituur van Haacht.
Lees ook: ‘Beste friturist van Haacht’ geeft de fakkel door
Alhoewel Dries voor het eerst een frituur zal uitbaten, gaat hij het avontuur niet onvoorbereid aan. “Ik draai al enkele maanden met Thierry in de frituur mee”, bekent hij, waarbij meteen ook duidelijk wordt dat hij de frituur op dezelfde manier wil uitbaten. “De klanten mogen gerust zijn”, verduidelijkt hij lachend. “Ze krijgen ook in de toekomst verse frietjes, van zelf geschilde en zelf gesneden aardappels. En ook de grote porties, waarvoor we bekendstaan, blijven.”
Band opbouwen
Een sociale friturist, dat wil hij ook blijven. “Dat sociale aspect miste ik toch wel een beetje in mijn vorige job”, geeft hij toe. “Je ziet mensen gedurende een paar dagen, vaak op een intense wijze, maar daarna stopt dat volledig. Hier hoop ik toch een goede band met mijn klanten op te bouwen, zodat ze weten dat ze hier ook altijd gewoon voor een drankje en een babbel terechtkunnen.” Ook de naam Thierry Frit behoudt hij voorlopig, ook al is het nu eigenlijk ‘Dries Frit’. “De mensen kennen de frituur nu al zolang onder die naam”, zegt hij. “Het is een goed merk geworden. Dat verander je niet zomaar.”
Het enige dat hij graag wil veranderen, is het interieur. “Het mag wel een beetje moderner ogen”, geeft hij toe. “Daar wil ik binnenkort werk van maken.” Sluiten zal hij de frituur echter niet. “De laatste dag van Thierry wordt meteen mijn eerste dag”, aldus Dries. “Tijdens Swing Wespelaar binnenkort zal hij mij wel nog eens komen helpen, dan kunnen zijn klanten hem nog eens aan het werk zien.”