Heistenaars Kelly en Ben bouwden allebei een jarenlange ervaring op bij enkele horecazaken in de streek. De opening van Bergola wordt een volgende stap in hun avontuur. “Enkele jaren geleden stapten we al eens naar Jelle Trevels van Maginique met de vraag om de zaak over te nemen”, vertelt Kelly. “Dat ging toen niet door, maar het idee zat nog in ons achterhoofd.”
Enkele maanden geleden zaten ze er nog eens over samen. Ook toen stond de zaak niet over te nemen, maar deze keer raakte de knoop wel doorgehakt. Voor Kelly en Ben staat het pand op een droomlocatie. “We hebben er altijd heel veel potentieel in gezien”, zegt Kelly. “In tegenstelling tot Maginique gaan wij er geen feestzaalverhuur meer doen. We gaan ons volledig focussen op een leuke bar-bistro-restaurant met een volledig nieuw menu.”
Historische link
De zaakvoerders gaan onder meer inzetten op sharing gerechten. “Dat vinden we zelf heel gezellig”, zegt Kelly. “We werken ook samen met enkele exclusievere leveranciers, zoals Dierendonck, dat ons van het beste vlees voorziet, en Brouwerij Van Steenberge. Té speciaal willen we ons aanbod niet maken, maar we willen wel iets bieden dat Heist nog mist op vlak van hospitality en food. De zoveelste croque- of spaghettizaak willen we zeker niet worden.”
Hun nieuwe concept koppelen Kelly en Ben aan de oude naam Bergola. Al in 1938 werd in het bos een restaurant gebouwd dat als Café-Music Hall-Restaurant Bergola bekend was. Heel wat oudere en zelfs jongere Heistenaars verwijzen nog steeds met die naam naar de plek. “Het ligt goed in de mond en ook de eigenaar van het pand spreekt nog altijd over Bergola”, zegt Kelly. “We wilden die link met de geschiedenis graag bewaren.”
Maginique blijft nog open tot en met zondag. “Nadien kunnen we met de werkzaamheden beginnen. We hebben er een vijftal weken tijd voor”, zegt Kelly. “Het interieur wordt helemaal aangepakt. Rondom het gebouw willen we ook alles netjes maken, maar omdat we pas tegen eind september openen, pakken we het terras pas tegen volgende zomer aan.”
Maandag gesloten
De nieuwe zaakvoerders beginnen er op woensdag 27 september al aan met een receptie voor vrienden, familie en leveranciers. Het grote publiek is welkom vanaf vrijdag 29 september. Kelly en Ben gaan zelf in de zaal staan. Ze werken met een vaste chef-kok, met daarnaast de chef-kok van Maginique die aan boord blijft. “Er komt nog iemand achter de bar werken”, zegt Kelly. “Tijdens de weekends en avonden zetten we extra flexi-jobbers en jobstudenten in.”
De zaakvoerders kennen hun openingsuren inmiddels al. Maandag wordt de vaste sluitingsdag. “Doorheen de week zijn we open van 11.30 tot 23u, tijdens de weekends tot middernacht”, zegt Kelly. “De keuken is telkens open tot 2 uur voor sluitingstijd.”
Jelle Trevels van Maginique gaat zich voortaan toeleggen op zijn Take-Off Cocktails, het merk waarmee hij tijdens corona begon. Hij levert daarmee vooral aan andere horecazaken. “Ik ga het zelf iets rustiger doen en ga me nog focussen op dat ene ding”, zegt hij. “De naam Maginique blijft wel van mij. De toekomst zal uitwijzen of we daar nog iets mee doen.” Cadeaubons van Bistro Maginique behouden hun waarde bij Bergola.