O’Tacos Genk (Foto: Chris Nelis)

O’Tacos in Genk sluit mogelijk definitief

Ruim een jaar na de officiële opening wil het nog altijd niet vlotten bij O’Tacos in Shopping 1 in Genk. Alweer stuiten de klanten op een gesloten rolluik. “Wegens technische storing”, staat er te lezen, maar mogelijk gaat de zaak niet meer open omdat ze in Genk niet rendabel is.

Het klonk allemaal veelbelovend toen Chick&Cheez en O’Tacos, die beide tot de groep QSRP behoren, van start zouden gaan in Shopping 1. Maar het liep al vanaf het begin mank. Lange wachtrijen, chaos, verkeerde bestellingen en openingsuren die niet nageleefd werden, leidden tot heel wat ergernis van klanten die het concept maar al te graag eens wilden proberen.

Op een bepaald ogenblik liep het zo fout tussen keuken en kassa dat de lokale manager besliste om de klanten eruit te zetten en de zaak te sluiten. Nog dreigde eind vorig jaar de sluiting omdat O’Tacos in Shopping 1 niet over de nodige vergunningen zou beschikken. Dat euvel is inmiddels opgelost.

Even leek het erop dat de fastfoodzaak in Genk weer grip op de markt kreeg, maar in april van dit jaar gingen de rolluiken voor enkele dagen weer naar beneden. “Wegens een technisch storing”, stond er op de briefjes tegen de kassa. Dezelfde boodschap die de klanten ook nu weer te zien krijgen.

Wat die technische storingen zijn, is niet duidelijk. Bij het hoofdbureau kregen we tot nog toe geen antwoord. In de wandelgangen kregen we mee dat de zaak gesloten zou worden omdat ze onvoldoende rendabel is in Genk. Dat werd voorlopig nog niet bevestigd. O’Tacos maakt deel uit van een Franse groep. In Frankrijk zijn er meer dan 250 O’Tacos-zaken en in België bijna 60.