carmans 3

Carmans bouwt station met superchargers in Lummen

Op het bedrijventerrein in Lummen heeft Grepobel, een dochteronderneming van Carmans Group, zopas een uniek laadstation voor elektrische voertuigen geopend. Aan de 3 superchargers van 300 kW kunnen 6 wagens in ijltempo opgeladen worden.

Met het gloednieuwe laadstation wil Grepobel inspelen op de noden van bedrijven en particulieren die centraal in Limburg hun elektrische voertuigen willen opladen. “Het is voor ons een belangrijke mijlpaal op weg naar een duurzamere toekomst. Met dit laadstation willen we een bijdrage leveren aan de groeiende elektrische mobiliteitsrevolutie”, aldus Lore Evers van Grepobel.

Het laadstation is voorzien van 3 superchargers van 300 kilowatt en beschikt over 6 oplaadpunten. De infrastructuur is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en efficiëntie. Er is geavanceerde technologie geïntegreerd, die het laden snel, veilig en betrouwbaar moet maken.

“Wat ons bovendien uniek maakt, is ons vermogen om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie”, aldus nog Lore Evers. “Wij wekken zelf onze groene energie op via hoogwaardige zonne-energiesystemen en windturbines. Door gebruik te maken van schone en hernieuwbare energie verminderen wij onze ecologische voetafdruk en dragen wij bij aan het verminderen van uitstoot van broeikasgassen.”