De cijfers werden ingekeken en naar buiten gebracht door het populaire blad P-Magazine. Volgens die bron liet het boekjaar 2022 een winst optekenen van ruim 2,2 miljoen euro. In 2021 was er iets minder dan 1 miljoen euro winst. Een interessante indicator is ook dat de brutomarge in 2022 verdubbelde ten opzichte van 2021. De brutomarge is het verschil tussen de verkopen en de kosten van de producten, diensten en diverse goederen.
Sterrenregen
Hof van Cleve heeft sinds 2005, en ononderbroken, drie sterren in de Michelingids. Begin volgend jaar zal keukenchef Floris Van Der Veken de zaak overnemen. In 1969 startte dokter Luc Goeminne er een gewoon restaurant met de naam Hof van Cleve. De zaak werd in de loop der jaren tweemaal overgenomen vooraleer Peter Goossens het in 1987 overnam. Omdat de verkoper zelf een ander gastronomisch restaurant had in de buurt, maakte hij de afspraak met Goossens dat er 5 jaar lang geen gastronomische menu’s geserveerd zouden worden, zo herinnert P-Magazine aan de voorgeschiedenis.
Het gastronomische restaurant werd in 1992 geopend. In 1994 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster. In 1998 kreeg Hof van Cleve zijn tweede ster en in 2005 zijn derde ster. Peter Goossens is nu al grotendeels aan de slag in het restaurant van het Knokse luxehotel La Réserve.
foto: archief Hof van Cleve