REPUBLIC Foto: Republic Services

Ravago slaat de handen in elkaar met een Amerikaanse afvalreus

Ravago uit Arendonk gaat in zee met het Amerikaanse Republic Services. Dat meldt nieuwssite De Rijkste Belgen en staat ook te lezen op website van de Amerikaanse afvalreus. Samen richten ze Blue Polymers op, dat gerecycled polyethyleen en polypropyleen gaat verwerken tot hars van hoge kwaliteit voor onder meer consumentenverpakkingen.

De Arendonkse multinational Ravago slaat de handen in elkaar met Republic Services, een grote speler in de Amerikaanse afvalindustrie. Beide giganten zetten een innovatief partnership op in de vorm van Blue Polymers. De joint venture zal gerecycleerd polyethyleen en polypropyleen verwerken tot hars van hoge kwaliteit voor consumentenverpakkingen en andere toepassingen. De eerste vestiging van Blue Polymers opent eind 2024, waarna nog drie andere vestigingen volgen. Samen zullen ze ongeveer 150 miljoen kilo gerecycleerd plastic verwerken. In het partnerschip neemt het Kempense Ravago de marketing en distributie voor zijn rekening.

“Ravago investeert en innoveert voortdurend in de wereldwijde recyclage van plastic”, aldus Jim Duffy, CEO van Ravago Holdings America. “Het partnerschap met Republic Services voor de oprichting van Blue Polymers, dat transparantie creëert in het post-consumer recyclageproces, is transformatief. Met het nationale verzamel- en recyclingcenternetwerk en de state-of-the-art Polymer Centers van Republic zullen we consistente volumes hars van de hoogste kwaliteit kunnen recycleren.”