webimage-8251A120-6299-48AB-BD3355AD2EC60B80

Nederlandse rechter zadelt Barco op met vragen

KORTRIJK - Een Nederlandse rechtbank heeft een uitspraak gedaan die bij Baco niet op gejuich zal onthaald worden. Het Duitse Kindermann kreeg daar gelijk. De Nederlandse rechtbank zegt dat het Duitse bedrijf geen patenten van Barco heeft geschonden. Kindermann heeft een product dat als concurrent geldt voor het succesnummer ClickShare van Barco. 

Barco’s ClickShare is een succesnummer. Het innovatief concept wordt wereldwijd verkocht en tovert vergaderruimtes om tot technologische hoogstandjes. ClickShare is goed voor 17,5 procent van de omzet bij Barco en tekent voor liefst 35 procent van de EBITDA. Een goudhaantje dus.

Op de gespecialiseerde website Beursduivel laten specialisten van ING zich niet perse negatief uit over de uitspraak van de Nederlandse rechter, en wel omdat Barco – naast zijn technologische superioriteit- via zijn breed vertakt commercieel netwerk ook een gigantische troef in handen heeft. Vragen kunnen, na het vonnis in Nederland, wél gesteld worden over de kracht en het impact die patenten hebben, aldus specialisten. Maar het Duitse Kindermann zal die vragen allicht niet stellen.

foto: Barco