Jovade Foto: bar

Jovade groeit uit tot dorpswinkel van Waarloos: “Begonnen als take away”

Beginnen met een take away in volle coronaperiode bleek voor Jochem Van Dessel (25) uit Waarloos een slimme zet. De jonge, ambitieuze ondernemer, die verse ambachtelijk bereide charcuterie als uithangbord heeft, heeft in de Kontichse deelgemeente in de Ferdinand Maesstraat een nieuwe, ruimere winkel geopend. Waarloos heeft weer zijn dorpswinkel.

Eind 2020 startte Jochem Van Dessel zijn traiteurszaak en cateringservice Jovade Food op. Met zijn passie voor vlees en doordat er in Waarloos geen slager meer is, ging hij zich naast een aanbod aan bereide gerechten ook toeleggen op zelfgemaakte charcuterie. Het bleek een schot in de roos: Waarloos (en omstreken) smult van zijn zelfgemaakte coppa, strasbourg, ringworst, frikadellenkoek, boterhamsalades,…

In de Oude Baan startte hij een klein, bescheiden winkeltje op, aanvankelijk alleen via bestelling en afhalen. “Ik ben begonnen met een drietal soorten charcuterie, intussen zijn het er een achttal”, vertelt Jochem. “Ook het assortiment aan vers bereide maaltijden is intussen danig uitgebreid.”

LEES OOK. Jochem uit Waarloos bezorgt ambachtelijke charcuterie aan huis

 

Toen het pand in de Ferdinand Maesstraat vrij kwam waar vroeger bakkerij Dom en voor een tijd bakkerij Elly,die opnieuw verhuisde naar haar vorige stek verderop, gevestigd was, achtte de jonge ondernemer de tijd rijp voor een volgende stap. Op de nieuwe stek is het aanbod sterk uitgebreid.

“We hebben er – via een bakker – ook brood bij genomen, want wie charcuterie nodig heeft, heeft meestal ook brood nodig”, zegt hij met een knipoog. “Naast de eigen bereide vleeswaren, is er ook een assortiment charcuterie en aanverwante producten die we inkopen, aan toegevoegd. Onze eigen vleeswaren verpakken we nu zelf ook wel, luchtdicht, voor, maar blijven vers bereid”, verzekert hij. “Het voordeel is dat je ze langer kunt bewaren en dat ze minder snel uitdrogen.”

“De nieuwe locatie is alleszins ook weer een stap vooruit. We zitten hier op een doorgangsweg, van Duffel en Rumst. Zo gaan ook onze lunchsalades die we dagelijks vers bereiden – zoals een salade met entrecote of pasta met pesto – vlotjes over de toonbank. Voor de deur komen ook nog twee automaten zodat mensen op onze sluitingsdag op zondag of ’s avonds hier nog terechtkunnen. Momenteel zijn we ook nog op maandag gesloten, maar wellicht gaan we vanaf september dan ook open. Ons team met flexi’s en jobstudenten gaan we dan nog uitbreiden met drie voltijdse mensen. Om deze ambities waar te maken, beperken we de cateringservice voortaan wel alleen tot barbecue.”