Boenk Patat Foto: Dirk Vertommen

Uitbaters Boenk Patat laten hun zaak wegens ziekte over aan Gillian: “Blij dat we onze frituur in goeie handen achterlaten”

Pas vorig jaar opende Chloe samen met haar ouders Inge en Jurgen frituur Boenk Patat in de Zagerijstraat in Lier, maar de ziekte van Jurgen maakte al snel een einde aan hun droom. Gelukkig vonden ze in Gillian Geeraerts (27) een enthousiasteling die de zaak wil overnemen. “Jammer dat we op deze manier moeten stoppen, maar het ging niet meer”, zeggen de vorige uitbaters.

“We waren vorig jaar vol enthousiasme begonnen en de zaak liep ook goed”, zegt Chloe. “We waren een typische buurtfrituur met veel vaste klanten, het was echt prettig werken. Maar toen werd mijn vader ziek en na een tijdje ging het niet meer, in die mate dat we de zaak met spijt moeten overdragen. We hebben veel kandidaten over de vloer gekregen, maar Gillian overtuigde ons het meest.”

Gillian straalt dan ook alleen maar enthousiasme uit. “Ik had al als kind een droom om een eigen zaak te beginnen, maar ik twijfelde of het een broodjeszaak of een frituur zou worden. Intussen heb ik vijf jaar als flexi-job in een frituur gewerkt en zo werd het voor mij meteen duidelijk dat ik een frituur wilde uitbaten. Wat ik er zo leuk aan vind? Het is hard werken en daar hou ik van, net zoals van de drukte. Mensen blij maken met voedsel is altijd plezant en daar doe je het tenslotte voor.”

 

 

De eerste weken zijn meegevallen voor Gillian. “Ik heb het frituur overgenomen op 1 juli en ik heb al enkele drukke dagen gehad, zeker tijdens de weekends en op onze ‘nationale Frietdag’, die was hier echt wel een succes. De Boenk Patat-burger, gemaakt van angus beef en met een eigen saus, is ook een voltreffer. Momenteel heb ik nog niet veel veranderd aan het aanbod. Op termijn wil ik wel frieten met gesmolten kaas en andere vleessnacks aanbieden, maar momenteel hou ik het nog zo veel mogelijk bij het oude.”

Trouwe klanten blijven

Chloe is blij dat Gillian de zaak voortzet. “We wensen haar veel succes, we zijn blij dat ze de zaak met enthousiasme voortzet. Zelf ga ik niet meer in een frituur werken, ik hou het bij onze mobiele frituur Don Patat on Wheels. En mijn ouders mogen natuurlijk altijd helpen.”

Inge pikt in. “Ik denk dat Gillian het zeker niet slecht doet. Vorige week kwamen twee trouwe klanten me zeggen dat ze naar onze frituur geweest waren en dat ze het zeer lekker vonden. Ze gingen blijven komen. Het doet wel deugd, weten dat we de zaak in goede handen hebben achtergelaten. Ik wil alle trouwe klanten zeker nog eens bedanken voor het afgelopen jaar. Het was echt jammer dat we op deze manier moesten stoppen.”

Gillian wil binnenkort ook nog iets organiseren rond de overname. “Omdat het nu vakantieperiode is en veel mensen niet thuis zijn, heb ik nog niets speciaals georganiseerd rond. Maar in september wil ik een receptie organiseren en dan kunnen Chloe, Jurgen en Inge afscheid nemen van hun klanten”, zegt Gillian.