Foto: if Foto: if

Gentse juwelier verkoopt handgemaakte Japanse juwelen: “Gemaakt van glas en uniek in België”

Juwelier Kwesto in de Walpoortstraat verkoopt een nieuwe bijzondere collectie: Japanse handgemaakte juwelen in glas. Ze worden vervaardigd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van servies en labomateriaal.

Lieven Oosterlinck en zijn mama Rita Mertens staan aan het roer van juwelier Kwesto. De winkel bestaat al 23 jaar en was tot voor kort in Hooiaard gevestigd, maar door verbouwingswerken zitten ze nu tijdelijk in de Walpoortstraat. Ze hebben een eigen collectie, maar werken ook samen met andere juweliers.

Op hun nieuwste samenwerking zijn ze wel heel trots: juwelen in glas die in Japan met de hand worden gemaakt. “We zoeken altijd kunstenaars – zo noemen wij de ambachtelijke juweliers met wie we samenwerken – die bij onze smaak en stijl passen. De nieuwe glasjuwelen passen in onze stijl én ze zijn uniek in België”, vertelt Oosterlinck. (lees verder onder de foto)

Foto: if
Foto: if

Foto: if
Foto: if

Beperkte oplage

“Ze worden gemaakt door Hario Lampwork Factory, een bedrijf dat niet gespecialiseerd is in juwelen maken, maar in servies en labomateriaal produceren. Ze zijn daar ambachtelijk mee begonnen, daarna overgeschakeld naar machinale productie om met deze collectie terug te keren naar de ambacht.”

Kwesto heeft een beperkte oplage gekocht. Als iemand iets wil dat uitverkocht is in de winkel, kunnen ze het juweel laten maken in Japan. De prijzen van een glasjuweel variëren van 99 euro tot 198 euro. Tijdens de Gentse Feesten krijg je tien procent korting in de winkel als je ernaar vraagt met een Gents accent.

Foto: if
Foto: if