Foto: JID Foto: JID

Hélène (18) en Femke (19) verkopen vintage en ‘hype kledij’: “De zebrapull zijn we in Milaan gaan halen, online is dat meteen uitverkocht”

Liefhebbers van vintage en exclusieve hiphopkledij moeten deze week in de Nederkouter zijn. Hélène Cras (18) en Femke Claeys (19) houden daar een paar dagen een pop-up open, vlak voor hun herexamens, met kleren die je bijna nergens anders kan krijgen.

Ondernemen zit duidelijk in Hélène en Femke hun vingers. De ene verkoopt al sinds haar veertien jaar schoenen, de andere maakte een paar jaar geleden al ringen uit oude lepels. Vanuit een liefde voor vintage en hype kledij, zetten ze een jaar geleden samen een pop-up op poten in Gent: VintageDropz.

Erna is het duo een webshop begonnen. “We doen dat tussen het studeren door”, klinkt het. Hélène studeert rechten, Femke communicatiemanagement. Vlak voor de start van hun herexamens, organiseren ze opnieuw een pop-up in de Nederkouter met vintage kledij en ‘hype wear’. “Dat zijn kleren en schoenen die heel populair zijn, maar niet gemakkelijk om aan te geraken”, vertelt Hélène. “Denk drops van Supreme, Jordans, Nike, Dunks.”

Supreme-pulls

Achter de kassa hangt een pull van Supreme in zebramotief. “Online is dat binnen de zoveel seconden uitverkocht”, zegt Femke. “Wij zijn hem in Milaan gaan halen. We mochten elk twee pulls meenemen. We hebben er elk een gehouden en de andere verkopen we hier in de pop-up.” Kostprijs? 200 euro. “We vragen de marktprijs. Als we minder zouden vragen, zouden de klanten denken dat het niet echt is”, klinkt het.

Foto: JID
Foto: JID

De vintage kledij is veel goedkoper. “We willen dat zo betaalbaar mogelijk houden”, zegt Femke. Ondanks dat de kleren van gegeerde merken zijn zoals Adidas, Dickies, Nike en Champion. Vooraan hangen NFL- en NBA-truitjes, achteraan gebreide truien van Ralph Lauren en Lacoste. “Alles wat wij verkopen, hebben we met de hand uitgekozen in Duitsland, Frankrijk en andere buurlanden. Daar kruipt heel wat tijd in, maar het zorgt voor een mooi aanbod.”

Wie wil langsgaan, wacht best niet te lang. De pop-up is maar een paar dagen open, telkens van 10 tot 18 uur. Ben je nog op vakantie of heb je geen tijd om voor maandag nog langs te komen? Dan kan je 30 oktober alvast in je agenda pinnen, dan zet het koppel nog eens een pop-up op paten in Gent.

Foto: JID
Foto: JID