Foto: if Foto: if

Buren nemen populair café Kapitein Cravate over: “We gaan meer eten aanbieden, maar het blijft een bruin café”

Het populaire café Kapitein Cravate in Gent heeft een nieuwe eigenaar. Karel De Clercq (28) en Liselore Dobbelaere (27) van restaurant Komparto aan de overkant namen het over van Jonas Van Tornhout (33). Ze behouden de naam en de huiselijke sfeer, maar zorgen voor een frisse wind.

Waar lang café The Old Cambridge was, op de hoek van de Nederkouter en de Bagattenstraat, opende Jonas in 2012 Kapitein Cravate. Door het pand in een nieuw jasje te steken, trok hij meteen een nieuw publiek naar de straat. De Nederkouter was in die tijd een wat verloren passagestraat met veel leegstand. Op een handvol zaken na was er amper horeca. Dat is vandaag wel anders.

Tien jaar na de start, heeft Jonas een zoontje van zes en een tweede populair café in beheer, Het Damberd op de Korenmarkt. De combinatie werd wat overweldigend waardoor hij enkele maanden geleden besloot om een nieuwe eigenaar te zoeken voor Kapitein Cravate. Karel De Clercq en Liselore Dobbelaere van restaurant Komparto aan de overkant bleken interesse te hebben.

Foto: fvv
Foto: fvv

“Onze klanten vragen vaak of we nog een goed cafeetje kennen waar ze nog wat kunnen drinken na het eten”, zegt Karel. “Nu kunnen we ze naar ons eigen café sturen aan de overkant.” Het duo zal de naam van het café behouden, maar de kaart wel uitbreiden. “We zullen wat meer eten aanbieden zoals een pulled pork burger en een Cravate spaghetti. Maar het blijft een bruin café met heel veel charme en een huiselijk gevoel. De pooltafel blijft staan bijvoorbeeld.”

Het café blijft ook zeven op zeven open. In september komt er nog een feestje om de overname te vieren, samen met een nieuw terras en een vers likje verf. Trouwe klanten zullen dus weinig verandering merken, behalve dat Karel en Liselore nu af en toe achter de bar staan.