Foto: JID Foto: JID

Meteen aanschuiven aan hip ijssalon in hartje Gent: “Ik kreeg elke week telefoon: wanneer gaan jullie open?”

Nog voor de deuren open gingen, stond er al volk te wachten om een ijsje te bestellen. Na 22 minuten waren er al evenveel hoorntjes verkocht. Ijssalon Coco Gelato is sinds zondag terug. En om te blijven deze keer.

Emilia Joye (27) hield vorige zomer al een pop-up ijssalon open aan de overkant van de straat, op een steenworp van de Vooruit. Ze had toen al vijf jaar in Londen gewoond, om te studeren en later om te werken als fotograaf. Door de pandemie keerde ze terug naar huis, in dezelfde periode dat haar broer terugkwam van een opleiding gelato (Italiaans ijs) in Bologna.

Het duo begon al snel hun eigen smaken te ontwikkelen en te verkopen van thuis uit, in Roeselare. In de zomer van 2021 ging Emilia een stap verder toen ze een pop-up opende in Brugge: Coco Gelato, vernoemd naar haar hond die op haar beurt vernoemd is naar een Italiaans dametje, Cozette.

Foto: JID
Foto: JID

Hazelnoot-cacao en crèma

De pop-up in Brugge was een succes, net zoals de pop-up in Gent in de Walpoortstraat. Zodanig dat Emilia besloot om een vast ijssalon te openen aan de overkant. “Ik kreeg elke week telefoon en berichten met de vraag: wanneer gaan jullie open?“, zegt ze. “Het heeft wat langer geduurd doordat we stevig hebben verbouwd, maar we zijn eindelijk terug.”

Waar een pizzeria was, kan je vanaf nu aanschuiven voor huisgemaakt ijs in twaalf smaken: van hazelnoot-cacao (bacio) over pindakaas-confituur tot crèma (dat smaakt zoals pudding). “Tien smaken zijn nieuw”, zegt Emilia trots. “Zoals het vegan ijs met amandelmelk.”

Eén bol kost 3,50 euro, twee bollen 5 euro en drie bollen 6,50 euro. “Ik werk alleen met topproducten. De melk komt van bioboerderij De Zwaluw, de hazelnoten van een kleine boerderij in Piemonte, de vanille uit Madagaskar en de chocolade is Belgisch.”

Nog nieuw tegenover de pop-up zijn de koffie van Vandekerckhove, de wijn en het terrasje voor de deur. Je kan er elke dag neervlijen voor een potje of hoorntje want Coco Gelato is zeven op zeven open. Buon appetito!

Foto: JID
Foto: JID