Andy werkte jarenlang in een garage, maar hij bleef ervan dromen ooit zijn eigen frituur te openen. Hij besloot om die droom waar te maken en leerde bij Maurice Vanheer de stiel van het frietbakken. Eens het materiaal aangekocht, restte Andy niets anders dan op zoek te gaan naar een pand. Samen met zijn vrouw Cindy kon hij frituur Jagershof overnemen en heropenen in november 2012.
“Vanaf dag één draaide de zaak eigenlijk op volle toeren”, zeggen Andy en Cindy. “En tot op vandaag blijft ons klantenbestand nog toenemen. We hebben niet alleen trouwe klanten uit de eigen gemeente, maar ook uit omliggende gemeenten en steden. Dat wil toch zeggen dat mensen de moeite doen om hier lekkere frietjes te komen eten. Het is de kunst om altijd goede frietjes te maken, ook bij slechte patatten. En wij slagen daar wel in, dankzij de gouden raad van leermeester Maurice. ‘Frietjes moeten zingen, dan zijn ze klaar’, zei hij altijd. En zo is dat ook.”
Gezondheidsproblemen opgedoken
Andy en Cindy werken lange dagen in de frituur. Er is nog maar weinig tijd voor een sociaal leven. “Dat zijn we eigenlijk gewoon geworden, maar er zijn andere factoren komen opzetten, waar we niet buiten kunnen”, zegt het koppel. Andy lijdt sinds twee jaar aan fibromyalgie, een aandoening waarbij je last hebt van langdurige pijn in je spieren en bindweefsel. “Het wordt, ondanks de pijnstillers, altijd maar erger en erger”, zegt Andy. “En het probleem is dat ik geen rem op mijn leven kan zetten. Ik blijf er over gaan, omdat de frituur mijn passie is. Ik wil dat iedereen goed en snel bediend is.”
Maar Andy kreeg van de dokter te horen dat het niet goedkomt als hij zijn leven niet gaat aanpassen. “Dan moet je wel luisteren”, aldus Andy. “We zijn nu op zoek naar een overnemer. Cindy en ikzelf verhuizen naar Spanje. We hebben daar vrienden wonen in de buurt van Alicante. De zoutmeren doen wonderen voor mijn ziekte en ook Cindy heeft er veel minder last van haar artrose. Zopas is de aankoop van onze woning daar goedgekeurd en voor het einde van het jaar zijn we weg uit België.”
“We gaan onze klanten en de frituur ongetwijfeld wel missen”, zegt Cindy. “Voor we vertrekken, plannen we zeker nog een afscheidsmomentje.”