MIKE MELIS

Out Of Office met Mike Melis (Groep Melis): “Op een warme zomerdag kan ik erg genieten van een lekker fris biertje.”

In onze reportagereeks Out Of Office maken we deze week kennis met Desselaar Mike Melis. De zaakvoerder van Groep Melis en Tomik Consultancy beantwoordt alledaagse en niet-alledaagse vragen en laat zo een voor velen onbekende kant van zichzelf zien.

Hoe ziet uw droomvakantie eruit?

Met mijn vrouw en 4 kinderen (2 eigen en 2 plus kinderen) naar een zonnige bestemming met voldoende activiteiten voor de verschillende leeftijden. Een combinatie van even tot rust komen en genieten van de family-time met daarbij enkele spannende sportieve uitdagingen. Doorheen het jaar is er door de drukte jammer genoeg vaak te weinig tijd om met zijn allen samen te zijn.

Welke was uw meest memorabele vakantie tot nu toe?

Mijn partner en ik zijn verliefd geworden op Ibiza en houden ervan om daar jaarlijks opnieuw op zoek te gaan naar mooie verlaten stranden die enkel gekend zijn door de locals. Zo dachten we vorig jaar ergens beland te zijn waar niets of niemand was, maar na 10 minuten zwemmen in de zee naast enkele rotsen, kwamen we aan een ontzettend mooie strandbar met overheerlijk seafood en lekkere cocktails. Geweldig toch!

Daarnaast ben ik blij om in 2005 nog net de kans te hebben gehad om het communistische Cuba te bezoeken onder leiding van Fidel Castro. Een omstreden leider die door velen gezien werd als een held, maar door wellicht nog een groter deel van de bevolking gehaat omwille van repressie en het ontbreken van het recht op vrije meningsuiting.

Met welk cadeau kan men u echt een plezier doen?

Ik heb in heel mijn leven nog nooit een horloge gedragen. Misschien wil iemand mij wel eens een Breitling of Rolex horloge cadeau wil doen.

Met welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als u het feestvarken bent?

Zonder twijfel verse frietjes met biefstuk en een straffe pepersaus of een uitgebreide barbecue met veel vlees en groenten. Dit gecombineerd met lekkere (rode) wijnen. Op een warme zomerdag kan ik ook erg genieten van een lekker fris biertje.

Aan welke huishoudelijke taak heeft u een absolute bloedhekel?

Misschien kan ik beter zeggen welke huishoudelijke taken ik minder erg vind. Gelukkig kan ik hiervoor vaak rekenen op mijn vrouw en bestaat mijn beperkte bijdrage uit af en toe zelf te koken, boodschappen te doen en op zondag verse pistolets te halen bij de bakker.

Welk tv-programma mogen we als uw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Ik kijk raar of zelden tv. Wanneer ik ’s avonds wel eens tijd heb, zoek ik meestal een interessante film of serie op Netflix.

Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in uw garage?

Aangezien ik zelf niet echt een auto-freak ben, volg ik hierin mijn zoon en zou dat een Bugatti Divo zijn.

Voor welke artiest staat u als eerste in de rij om tickets te kopen?

Ik zou graag Metallica nog een keer live zien, hoewel er voor de komende jaren nog geen Belgische datum werd geprikt. Maar ik hou er ook van om op een festival verrast te worden door nieuwe onbekende bands.

Met welke Kempense ondernemer (M/V/X) zou u een blind date wel zien zitten?

Mij mag je wel een keer op pad sturen met Wim Peeters, zaakvoerder bij Groep Peeters-Govers. Ik heb Wim meer dan 10 jaar geleden leren kennen als leverancier van verse groenten en fruit aan onze horecazaken. Zij hebben sindsdien hun omzet vertienvoudigd en tellen ondertussen meer dan 1.000 werknemers. Nochtans is Wim al die tijd, net als zijn broer Jan trouwens, dezelfde persoon gebleven met beide voeten op de grond en zeer makkelijk benaderbaar. Ik ben ervan overtuigd dat ik op een namiddag met hem véél kan leren van zijn visie en aanpak.