https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_07_05_daae35b7-b692-47a9-9a7b-065645f3c880 (1)

Yasin en Seyran openen tweede, hippe buurtwinkel in Merelbeke: “We zijn een uitstervend ras”

Groente en fruit, maar ook chocolade, wijn en huisbereide dips. Merelbeke heeft er een hippe buurtwinkel bij. In een tijd dat kleine winkeltjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, wagen Yasin Nalli (36) en Seyran Calik (35) zelfzeker de sprong. Hun winkel in Melle draait dan ook als een tierelier.

“Winkel houden zit in ons bloed”, zeggen Yasin en Seyran trots. De ouders van Seyran hebben verschillende winkels gerund in Brussel. De ouders van Yasin hebben winkels gehad in en rond Gent. Twee daarvan bestaat nog altijd: Yasin zijn zus runt een winkel in Ledeberg, zijn broer in Gentbrugge. “Ondernemen is ons met de paplepel meegegeven”, concluderen ze.

Dertien jaar geleden opende het koppel – toen nog prille twintigers – hun eigen winkel op het Gemeenteplein in Melle: Appel, een buurtwinkel in een hip jasje. Met vers fruit en groente en Gentse delicatessen. “Klanten komen voor het aanbod, maar ook voor de sfeer”, klinkt het. “We zetten heel hard in op klantvriendelijkheid. Ons doel is dat alle klanten tevreden naar huis gaan. Zelfs al zijn ze hier maar 10 minuten, toch willen we dat het een aangename 10 minuten waren.”

En de klanten waarderen dat. “We zijn dan ook een uitstervend ras. Echte slagers, echte bakkers, buurtwinkeltjes, dat verdwijnt allemaal en er komen er amper nieuwe bij. Terwijl mensen daar nog steeds behoefte aan hebben. Aan een plek waar ze kwalitatieve producten kunnen kopen, maar ook een babbeltje slaan. En wij willen groeien als ondernemer, maar in Melle zaten we aan ons plafond.”

Van wild naar chocolade

Daarom openen Yasin en Seyran vrijdag een tweede vestiging in Merelbeke. Waar wild- en gevogeltewinkel De Parelhoen was op de Hundelgemsesteenweg. “Dat is ver genoeg van de winkel in Melle, maar ook niet té ver. De twee winkels zijn geen concurrenten voor elkaar, maar we hebben wel al wat naamsbekendheid in Merelbeke.”

Het aanbod is hetzelfde. Naast groente en fruit, kan je hier ook kruiden, pasta, confituur, koekjes, chocolade, olijfolie in artistieke kruikjes, bouillon, tomatensaus, chips, wijn van Ona, brood van bakkerij Bernard, handgemaakte fruitschalen en zoveel meer krijgen. In de koeltoog staan huisbereide dips (zoals paprikadip, hummus, tzatziki) en tapas (zoals olijven, pepers, fetablokjes, gedroogde tomaten). “Je kan hier alles krijgen voor een lekkere maaltijd”, vat Yasin samen. “Bovendien kan je hier ook, anders dan in Melle, een koffie drinken en pasteitjes eten van Bernard.”

Vrijdag, zaterdag en zondag is de grote opening. Dan kan je Yasin en Seyran en enkele leveranciers leren kennen en proeven. Vanaf dan is de winkel elke dag open, ook op feestdagen. “Wij gaan ons tijd verdelen tussen de twee winkels”, zegt Yasin nog. “We hebben het geluk dat we kunnen rekenen op een hecht team van studenten en flexijobbers om ons bij te staan. Dankzij hen hebben we er vertrouwen in dat we in de toekomst nog winkels zullen openen, waar nodig. Maar eerst Merelbeke veroveren.”