Foto: fvv Foto: fvv

Eerste Gentse Feesten voor West-Vlaming Gilles (21) en hij komt om te werken: “Ik breng de Spaanse zon naar de Oude Vismijn”

Tijdens de Gentse Feesten wordt de Oude Vismijn omgetoverd tot een pop-up: Formentera. Gezellig tafelen, aperitieven en zo de drukte ontlopen. Dat is het concept van Gilles Vens (21). Wat vooral speciaal is: voor de West-Vlaming zijn het zijn eerste Feesten ooit. “Ik kijk uit naar de Irish coffees.”

Formentera is een Spaans eiland ten zuiden van Ibiza, maar tijdens de Gentse Feesten ligt het als pop-up in de Oude Vismijn. Het gezicht van het 10-daagse evenement is Gilles Vens (21) uit het West-Vlaamse Ledegem. Een jonge ondernemer die het bureau Iconic Events uit de grond stampte.

Toch zijn het spannende dagen voor hem, want het worden zijn eerste Gentse Feesten ooit. “Het is er gewoon nooit van gekomen”, zegt Gilles. “Ik studeerde eventmanagement in Kortrijk en ging soms naar de Overpoort. Maar ik was gefocust op ondernemen. Op mijn 16 als jobstudent en op mijn 18de als student-zelfstandige. Ik had ambitie en was tijdens de Feesten altijd aan het werk.”

Maar met de pop-up worden zijn één eerste Feesten speciaal. Gezellig tafelen en aperitieven is het concept. Op de binnenkoer van de Vismijn komt een terras en binnen het restaurant.“Op de menu staat stoverij, biefstuk en mosselen onder meer. Voor wie even wil wegvluchten van de drukte.”

Voor de pop-up werkt Gilles samen met Herbert Herreman. Een andere West-Vlaams ondernemer die verschillende restaurants heeft en ook een padelclub in Izegem uitbaat. “Het klikt tussen ons en we wilden graag samen iets opstarten. Via zijn connecties kwamen we bij de oude Vismijn uit.”

Irish coffee

De pop-up wil de zwoele sfeer van het bekend eiland naar Gent halen. De Vismijn wordt ingericht met riet en palmbomen. Dj’s zorgen ook voor een aangename beat tijdens het eten. Onder andere Lucas Lefebure, de broer van F*** You Very, Very Much-actrice Frances, komt plaatjes draaien.

Gilles en zijn team zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen op de lancering van Formentera. Vrijdagmiddag willen ze voor het eerst de deuren open. “Reserveren is niet verplicht en om 23 uur sluiten we telkens de deuren. Onze concept gebeurt telkens overdag en in de avond”, klinkt het.

En zo kan Gilles zelf (eindelijk) de Gentse Feesten eens ontdekken. “Ja, ik kijk ernaar uit”, zegt hij al lachend. “Ik zal zeker wat pleinen bezoeken en kijken hoe ze organisatorisch dat aanpakken. Maar vooral ben ik benieuwd naar de Irish coffees om 4 uur ’s nachts. Die moet ik eens proberen.”