DZJING Jeffrey Balrak toont een fles DZJING.Bergamot. — © Tommy Maes

Alcoholvrije gemberdrank DZJING wint gouden en zilveren medaille op internationale wedstrijd.

De alcoholvrije gemberdrank DZJING.Bergamot van Jeffrey Balrak uit Mol, viel onlangs in de prijzen tijdens de International Wine & Spirits Competition in Londen. DZJING.Bergamot won een gouden medaille in de categorie Alcoholvrije Dranken en een zilveren medaille in de categorie Low/No drinks met tonic. Bovendien koos de jury de drank nog uit als smaakvolste alcoholvrije product.

Jeffrey Balrak uit Mol startte twee jaar geleden met de ontwikkeling van DZJING, een alcoholvrije drank op basis van gember. “Al jaren heb ik een grote passie voor smaken en gember in het bijzonder”, vertelt hij. “Die smaak voor gember heb ik letterlijk te pakken gekregen toen ik als kind verslingerd geraakte van de zoete en pittige gemberlimonade van mijn tante uit Suriname. Die maakte ze volgens een familierecept. In 2021 zat er een zware ontslagronde aan te komen bij het bedrijf waar ik jarenlang als IT’er werkte en toen besloot ik om het roer om te gooien en in bijberoep mijn eigen gemberdrank op de markt te brengen.”

Voor de ontwikkeling van DZJING liet Jeffrey zich inspireren door het familierecept van de Surinaamse gemberlimonade uit zijn jeugd. In juli 2021 lanceerde hij de DZJING Classic, een biologisch concentraat van gember en limoen met rietsuiker en specerijen. “Het is een heel toegankelijke drank met een subtiele balans die je kan gebruiken als basis voor een feestelijke mocktail of een heerlijke thee, maar je kan er uiteraard ook cocktails mee maken. Intussen kan je DZJING vinden in ruim 175 winkels en 125 horecazaken.”

Onder de indruk

Intussen is er met DZJING.Bergamot ook een tweede variant uit met onder meer gember, groene thee en bergamot. Ook deze variant valt heel goed in de smaak. Zelfs zo goed dat de drank onlangs in de prijzen viel bij de International Wine & Spirits Competition (IWSC) in Londen.

DZJING heeft intussen twee smaken op de markt en een derde variant is in aankomst. — © Tommy Maes

“Bij die internationale wedstrijd was er ook een categorie voor alcoholvrije dranken en ik heb DZJING.Bergamot daar voor ingeschreven”, vertelt Jeffrey. “Ik had eerder al van de organisatie vernomen dat DZJING.Bergamot een zeer goede beoordeling had gekregen, maar pas enkele dagen geleden werd het eindresultaat bekendgemaakt. Ik ben er nog altijd van onder de indruk.”

Zo behaalde DZJING.Bergamot een gouden medaille en de hoogste gedeelde score in de categorie van alcoholvrije dranken. Binnen de categorie werd de drank ook verkozen tot smaakvolste alcoholvrije product. Daarnaast won DZJING.Bergamot een zilveren medaille in de categorie Low/No drinks met tonic. “Zo kan je met DZJING.Bergamot een uitstekend alcoholvrij alternatief maken voor gin-tonic”, zegt Jeffrey.

“Uiteraard is deze bekroning een hele eer. En het is ook de perfecte reclame om je bekend te maken bij potentiële klanten zoals uitbaters van een restaurant die op zoek zijn naar een waardevol alcoholvrij alternatief. Zo bedenken we zelf ook allerhande recepten voor mocktails en cocktails die je kan vinden op onze website www.dzjing.be. Intussen hebben we ook al een derde smaak ontwikkeld die binnenkort op de markt uitkomt. En we hebben nog heel wat mooie verrassend smaakvolle recepten in gedachte.”

Info: http://www.dzjing.be