Foto: Victoriano Moreno Foto: Victoriano Moreno

Emma opent nieuwe zaak in hartje Berchem: “Ik droomde altijd al van mijn eigen lunchbar”

Op het hoekje naast de Sint-Hubertuskerk in Berchem opende afgelopen week een nieuwe horecazaak: Emma Bar. Zoals de naam misschien al verklapt, staat de 27-jarige Emma Bogaert achter de kookpotten. “Het is altijd al een droom geweest om een eigen zaak te openen, dus het was tijd om te springen”, vertelt ze enthousiast.

Een terrasje in de zon met zicht op het groene plein of gezellig binnen tussen de planten en bloemen. Voor een gezellige maaltijd, ben je bij Emma Bar aan het juiste adres. Donderdag en vrijdag kan je aan tafel schuiven voor een lunch of diner, in het weekend voor een brunch of lunch. “Op het menu staan allemaal vers bereide gerechten gemaakt van lokale producten”, vertelt Emma. “Inspiratie haal ik uit de kookboeken van Ottolenghi, maar ook Pinterest bezorgt me vele ideetjes. Mensen mogen zich verwachten aan pancakes, avocado toasts, quinoa bowls, natuurwijnen en mijn signature dish pasta Emma’s Meatballs.”

Foto: Victoriano Moreno
Foto: Victoriano Moreno

Voor Emma is het de eerste zaak die ze opent, maar horeca is haar niet onbekend. “Als studente werkte ik vroeger in een lunchbar en dat deed ik heel graag. Het contact met de klanten, mensen blij maken met een lekkere maaltijd. Dat in combinatie met mijn passie voor koken zorgde ervoor dat ik al lang droom over mijn eigen lunchbar. Momenteel combineer ik de lunchbar nog met mijn vorige job als accountant manager. De zaak openen is dus wel helemaal iets anders dan een bureaujob.”

Haar ondernemingsschap heeft Emma van geen vreemden. “Mijn mama had vroeger een meubelwinkel in de Kloosterstraat en ook mijn zus heeft een lunchbar, dus het zit wel wat in de familie”, lacht ze. “Onze mama ging vroeger naar de koksschool, dus veel heb ik van haar geleerd, maar ook op mezelf experimenteer ik graag met nieuwe gerechten.” Emma verhuisde recent ook naar Berchem. “Het is een heel aangename wijk om te wonen. Ik hoop in de toekomst een gevestigde waarde te worden in de buurt en een band op te bouwen met vaste klanten. Ik heb er alvast heel veel zin in!”