Oscar, Matice en Dartagnan zijn klaar voor de opening. Foto: JID Oscar, Matice en Dartagnan zijn klaar voor de opening. Foto: JID

Nooit te jong om te ondernemen: Oscar (18) en Matice (17) openen pop-up met eigen kleren en bar

Je bent nooit te jong om te ondernemen, daar zijn Oscar De Wolf (18) en Matice De Spiegeleer (17) het levende bewijs van. Het duo opent vrijdag een pop-up waar ze hun eigen kleren verkopen en een bar openhouden. Er komen ook concerten en kunst van Dartagnan De Ryck (18). “Het is meer dan een winkel, het is een ontmoetingsplek.”

Oscar is nog maar net van school en Matice studeert over enkele maanden af van het middelbaar, maar het duo weet goed genoeg waar ze mee bezig zijn. Hun kledingmerk bestaat intussen al twee jaar. “Matice en ik zijn een dj-duo, 6gang”, vertelt Oscar. “Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een manier om onze muziek nog meer te promoten. Zo ben ik op het idee gekomen om een eigen collectie truien uit te brengen.”

Die werden zodanig goed ontvangen dat Oscar besloot om een webshop op te starten. Anderhalf jaar geleden. Matice was toen al model voor het merk, Zes, maar sinds een half jaar zit hij ook mee in het ‘bestuur’. “Elke online verkoper droomt ervan om eens een fysieke winkel open te houden”, zegt hij. “Toen we de kans kregen om hier een pop-up te doen, toen een vriend het pand kocht om het pas te verbouwen in september, hebben we die dan ook meteen gegrepen.”

Foto: JID
Foto: JID

Balaclava’s en cosmetica

Oscar en Matice zetten rekken op het gelijkvloers met hun eigen kledij: T-shirts, truien en topjes met leuke prints en teksten, bikini’s, voetbaltruitjes, mutsen en balaclava’s. Zowel voor mannen als voor vrouwen, met uitzondering van de bikini’s.

“Iedereen is welkom, alle leeftijden”, zegt Matice. “Je hoeft niets te kopen, je kan ook gewoon een babbeltje slaan. Het is niet gewoon een winkel, maar ook een ontmoetingsplek.” Vandaar de bar achteraan waar je frisdranken en biertjes kan bestellen, en de grote rode zetel vooraan.

De graffiti is van Dartagnan Deryck (18) van Maison 7. Van 21 tot en met 26 juli hangen nog meer werken van hem uit in de pop-up. Er komen ook concerten en samenwerkingen aan met onder andere 9000 en cosmetica . “En tijdens de Gentse Feesten gaan we een pastabar doen”, zegt Oscar.

De pop-up loopt maar een maand, maar er valt duidelijk heel wat te beleven. Je kan er terecht van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 19 uur. Tijdens de Gentse Feesten zullen de deuren wat langer openblijven.

Foto: JID
Foto: JID