terbiest LCV Naessens

LCV van Willy Naessens bouwt eerste KMO-park in Limburg

LCV Real Estate, de vastgoedvennootschap van Willy Naessens, is gestart met de bouw van bedrijvenpark Ter Biest in Sint-Truiden. De site van de voormalige Trudofabriek wordt omgevormd tot bijna 23.000 m² aan KMO-units en kantoren.

De Trudofabriek is bij de oudere generatie gekend voor de productie van frisdranken en fruitsappen. Het bedrijf werd geteisterd door een zware brand, waarna de bodem werd vervuild. Nu de sanering achter de rug is, kan de bouw van een gloednieuw project beginnen. LCV Real Estate heeft gekozen voor een bedrijfsmatige invulling van de historische site.

“Het project bestaat uit 3 bedrijfsverzamelgebouwen”, verduidelijkt Investment Director, Bram De Paepe. “De twee eerste blokken worden KMO-units en kantooroppervlakte, gaande van 198 m² tot 534 m². Achterliggend op de site komen 4 grotere units en een conciërgewoning. De 3 fases samen bieden bedrijfsruimte aan 30 nieuwe of bestaande lokale bedrijven in Sint-Truiden.” Zo’n 30% van het project was nog voor de aanvang van de werken al verkocht.