Ravenstein dirk_en_patricia_in_de_wijngaard

Wijndomein Ravenstein krijgt vermelding in de Gault & Millau wijngids

WERVIK - Wijndomein Ravenstein uit Wervik kondigt verheugd aan dat hun mousserende wijn, Blanc de Blancs Brut, de Belgian Wine Award 2023 heeft gewonnen. Deze erkenning is een prachtige bekroning voor het harde werk en de toewijding van het team van Wijndomein Ravenstein. De Belgian Wine Award 2023 werd uitgereikt door Gault & Millau, een gerenommeerde naam in de culinaire wereld.

Dit jaar bracht Gault & Millau voor het eerst een Wine Guide Belgium uit, waarin de beste wijnen van België werden geëvalueerd en bekroond. 136 professionele wijndomeinen stuurden hun wijnen in. 300 wijnen werden opgenomen in de gids. Een vakjury van 30 sommeliers koos tijdens een blindproeverij 42 wijnen als coup de coeur en uit die selectie werden 18 wijnen bekroond met een Belgian Wine Award 2023.

Het is een eer voor Wijndomein Ravenstein om, als enige vertegenwoordiger uit West-Vlaanderen, met de Blanc de Blancs Brut als laureaat van deze prestigieuze onderscheiding te worden erkend. Naast deze mousserende wijn werden ook nog twee andere wijnen van Ravenstein opgenomen in de nieuwe Belgische wijngids. Het gaat om Le Petit Noir, een voortreffelijke rode wijn en de mousserende Ravenstein Rosé Brut. “Wij zijn enorm trots op deze erkenning,” aldus de enthousiaste Dirk Talpe, eigenaar en wijnbouwer van Wijndomein Ravenstein. “Het is een eer om te zien dat onze inzet en passie voor het produceren van kwaliteitswijnen worden gewaardeerd door experts.”

Jonge laureaat

Het is niet de eerste keer dat Wijndomein Ravenstein erkenning ontvangt voor hun uitmuntende wijnen. In het verleden hebben ze al verschillende awards in de wacht gesleept. In 2021 behaalden ze een zilveren medaille voor de Ravenstein Brut in de wedstrijd Beste Belgische Wijnen.

In 2022 werden ze bekroond met een gouden medaille voor de Ravenstein Rosé Brut en Blanc de Blanc Brut, en een bronzen medaille voor Le Petit Noir. Onlangs nam het wijndomein voor het eerst deel aan de Cool Climate Wine Awards, een internationale wedstrijd, waar ze een zilveren medaille wonnen voor de Ravenstein Rosé Brut en de Chardonnay Barrique 2021.

Wijndomein Ravenstein werd opgericht in 2017 met een aanplant van 2,5 hectare. Ondertussen beslaat de wijngaard een oppervlakte van 6 hectare. Ravenstein blijft zich inzetten voor het produceren van hoogwaardige wijnen die de rijke tradities van België weerspiegelen. Met hun voortdurende streven naar topkwaliteit is het geen verrassing dat ze steeds weer erkenning krijgen op nationaal en internationaal niveau.

info: www.wijndomein-ravenstein.be.