Uprise Haacht Foto: jct

Crossfitters Laura en Tom openen sportcentrum: “We willen mensen laten inzien dat hun leven zoveel beter wordt door te bewegen”

Laura Quirin (32) en Tom Schallenbergh (31) maken met de opening van hun sportcentrum Uprise hun droom was. Naast een kinepraktijk richt het sportieve koppel zich in hun gym vooral op mensen die aan crossfit willen doen. Al reikt hun finale doel nog veel verder. “We willen mensen laten inzien dat door te bewegen hun leven zoveel beter en leuker wordt.”

Sporten zit hen in het bloed. Dat is het minste wat van het sportieve koppel Laura Quirin en Tom Schallenbergh kan gezegd worden. Achttien jaar lang heeft Laura op nationaal niveau aan atletiek gedaan, ze was zelfs Belgisch kampioen in het poolstokspringen. Tom van zijn kant heeft op hoog niveau aan motorcross gedaan, om zich na enkele blessures op CrossFit te gooien.

Het is ook in deze sport, een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm en die ze allebei op competitief niveau beoefenen, dat het koppel elkaar enkele jaren geleden leerde kennen. Terwijl Laura al jarenlang als kinesiste in een groepspraktijk werkte en ook als lid van de medische staf van het Olympisch team actief was, specialiseerde Tom zich in CrossFit en als personal coach.

 

Onlangs legden ze al hun puzzelstukjes samen en openden ze in Haacht, in een voormalige garage, een bijzonder sportief centrum. Zo kan men er voor allerlei (sport)blessures niet alleen in de kinepraktijk van Laura terecht, maar willen ze die blessures ook vermijden in hun aanpalende CrossFit-gym. “Ons doel is om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen”, vertelt Laura. “Mensen sterker en fitter maken, waardoor ze zich ook beter in hun vel voelen.” Want dat sport je leven echt beter kan maken, daar zijn ze van overtuigd. “Vaak hoor je mensen klagen over hun vele, kleine kwaaltjes”, aldus Tom. “Maar wanneer ze een tijdlang actief zijn, merken ze plots dat die verdwenen zijn.”

 

Met Uprise mikken ze op een groot publiek. “Ons jongste lid is 5 jaar, de oudste is er 65”, gaan ze verder. “Dat is juist onze sterkte: onze trainingen kunnen zich aan elk niveau aanpassen.” Dat ze zich tot een heel divers publiek richten, blijkt ook uit hun toekomstige samenwerking met de aanpalende Don Boscoschool. “Vanaf volgend schooljaar zullen zij een aantal van hun turnlessen hier laten doorgaan”, vertelt Tom. “Daarnaast willen we onze coaching in de toekomst ook graag op jonge golfers richten, toch wel een publiek dat nog niet voldoende aan bod komt. En om jonge ouders nog meer kansen te geven hier te komen sporten, zullen we ook onze kids corner verder uitbreiden met onder meer een klimmuur.”