Foto: FVV Foto: FVV

Verpakkingsvrije winkelgroep OHNE bestaat acht jaar en laat klanten mede-eigenaar worden

De eerste OHNE-winkel werd acht jaar geleden opgestart in Gent. Vandaag zijn er zes vestigingen op verschillende plekken in Vlaanderen. Tijd om de volgende stap te zetten volgens de oprichter: de klanten de kans geven om mede-eigenaar te worden.

Het jaar 2023 zal niet onopgemerkt voorbij gaan bij OHNE. De winkelgroep – gekend voor haar focus op verpakkingsvrij, bio en lokaal – werd onlangs verkozen tot Verdienstelijke Oost-Vlaming. Daarbovenop bestaat de groep acht jaar: in 2015 ging Alexia Coppens van start in Gent.

“Wat begon als een gedurfde sprong is uitgegroeid tot een succesvol concept dat de manier waarop we met wegwerpverpakkingen omgaan radicaal veranderde”, zegt ze opgetogen. “Acht jaar en zes winkels later is OHNE uitgegroeid van een droom gedragen door gedreven sympathisanten tot de grootste verpakkingsvrije familie in Vlaanderen.”

Aandeelhouder

Hoog tijd voor de volgende stap dus: klanten de mogelijkheid geven om aandeelhouder te worden. “Zo kunnen ze écht deelnemen aan de verandering waaraan OHNE bijdraagt”, aldus Coppens. “Met het extra kapitaal willen we de winkelbeleving verbeteren, drempels wegnemen, professionaliseren en in de toekomst uiteraard meer winkels openen.”

Door te groeien kan OHNE nog meer mensen aanmoedigen om bij te dragen aan een duurzamere samenleving. “We voelen ons nu al erg gesteund door onze OHNE-gemeenschap die wekelijks hun boodschappen bij ons doet en vragen of ze meer kan doen. Nu hebben we daarop een antwoord.”