Samir Habbal van ‘Falafel Huis’ in Gentbrugge. Foto: JID Samir Habbal van ‘Falafel Huis’ in Gentbrugge. Foto: JID

‘Hot Falafel’ herrijst drie jaar na zware brand: “Onze oude klanten kwamen meteen terug”

Hot Falafel in Gentbrugge is herrezen onder een nieuwe naam: Falafel Huis. Het populaire restaurant op de Brusselsesteenweg werd in de zomer van 2020 verwoest door een brand, maar is nu terug.

Hot Falafel, het Syrisch-Libanees restaurant van Samir (54) en zijn broer Moamar (52) Habbal in Gentbrugge, draaide meteen na de opening in 2014 op volle toeren. Maar in augustus 2020 werd de zaak helemaal vernield door een brand in het achterhuis. Drie mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht na rookinhalatie.

Het zou maanden duren om alles te herstellen. Zolang wilden Samir en Moamar niet wachten om hun zaak opnieuw te starten. De broers verhuisden naar het Sint-Pietersstation en openden een nieuwe ‘Hot Falafel’, op de plek waar jaren jongerencafé ’t Putje was. In tussentijd droomden ze ervan om de oude Hot Falafel in Gentbrugge in ere te herstellen.

Herrezen

Een kleine drie jaar later is het zover: het restaurant in Gentbrugge is herrezen. De keuken werd volledig vernieuwd en de tafels en stoelen vervangen. De kaart is dezelfde gebleven – je kan hier opnieuw terecht voor een Libanees buffet en barbecue, grotendeels vegetarisch – maar de naam is veranderd. “Het heet nu Falafel Huis”, glundert Samir. “Omdat Hot Falafel aan het station blijft bestaan. Mijn broer staat daar, ik sta terug in Ledeberg.”

De broers zijn blij, maar ook de klanten van vroeger zijn enthousiast. “Ze zijn meteen teruggekomen toen we terug hebben open gedaan”, zegt Samir tevreden. “We zijn heel blij. Dit is en blijft ons eerste kindje.”