Foto: IF Foto: IF

Pop-up bar Macho doet oude Gentse uitgaansbuurt herleven: “Het zicht is adembenemend”

‘Macho’ is de nieuwe place to be op de Kuiperskaai. De pop-upbar van Géraldine Defrancq en Matthias Browaeys heeft niet alleen verfrissende drankjes en zuiderse hapjes om te delen, maar ook een prachtig zicht op het water.

Picon vin blanc, Aperol Spritz en zuiderse hapjes om te delen waaronder pastrami met truffelmayo, gehaktballetjes met mozzarella, zoete aardappelfrietjes en Mexicaanse quesadillas. Wie honger en dorst heeft, moet bij ‘Macho’ op de Kuiperskaai zijn. En dan is er nog het kader: Macho ligt vlak aan het water.

“Het zicht vanop het terras is adembenemend, aan de overkant ligt De Krook”, zeggen zaakvoerders Géraldine Defrancq en Matthias Browaeys. Matthias is de man van Winwinner en Goe Bezig, het praatprogramma op Kanaal Z. Géraldine startte zomerbar Gazon en Démarrage (het festival van de Ronde van Vlaanderen) mee op en werkt mee aan het festival Beauville en Ono, een zomers aperitief. Ze droomt al jaren van een eigen bar. Matthias blijft bij Macho meer achter de schermen.

Stoer, sexy, pittig

Het kleurrijke hoekpand waar ooit wijnbar Blend in zat, staat al maanden leeg. “In de jaren tachtig was de Kuiperskaai dé uitgangsbuurt in Gent”, zegt Géraldine. “Met onze pop-up willen we hier voor nieuw leven zorgen. De buren zijn alvast enthousiast. Weken op voorhand vroegen ze wanneer we opengingen.” (lees verder onder foto)

© IF
Foto: IF

Macho blijft open tot eind oktober-begin november. “Zolang de weergoden ons goed gezind zijn. Erna gaan de deuren even toe voor een korte verbouwing”, zegt Matthias. “Zodat we tegen het einde van het jaar George, een hippe Franse bistro, kunnen openen op deze locatie.”

Drie verdiepingen zullen er dan twee worden. Onderaan komt een restaurant met open keuken en twee grote tanks van Stella Artois, boven een bar met dj.