Voormalig zaakvoerder Bert Suetens besloot in februari totaal onverwacht de deuren te sluiten. Berts gezondheid, de hoge energie- en loonkosten en de nasleep van corona lagen aan de basis van deze drastische beslissing. Anthony Van Isacker (48) en Meredith Meire (36) gaan met Glenn Van Hissenhoven in zee om de zaak runnen.
“We kozen voor de naam Latour. Die verwijst naar de voormalige burgemeester Baillet-Latour. Vooraan richten we café Latour in en achteraan komt restaurant Latour”, zegt Anthony die niet aan zijn proefstuk toe is. Samen met Glenn heeft hij Foodbar Tam Tam in Berchem en ook drie zaken in Wilrijk: Pompidou, Painpidou en TchiTchi. Met andere vennoten heeft Anthony Café Grand Capital in het Antwerpse Stadspark en The Finch, eveneens in Antwerpen.
“Met Latour mikken we op een mix van Parijs en New York. Dat betekent dat we de gezelligheid en grandeur van een Parijse brasserie willen combineren met de moderne look van New York. In het café vooraan serveren we naast de gewone dranken ook de betere cocktail. De klanten kunnen ook iets eten. Maar het eigenlijke restaurant bevindt zich achteraan. Daar serveren we een Belgisch-Franse keuken, eerder klassiek maar met iets meer gedurfde suggesties.”
Binnenspeeltuin
“Mijn echtgenote Meredith zorgt samen met Charlotte Deforche voor het interieur. De tuin krijgt Provençaalse accenten met bijvoorbeeld een lange tafel voor familiefeesten en een grote pergola. Het moet een plek worden waar de mensen kunnen genieten”, vervolgt Anthony. Ten tijde van ’t Laiterieke was er op de bovenverdieping een binnenspeeltuin voor kinderen. “Op termijn gaan we daar een yogastudio inrichten, maar dat zijn plannen voor later.”
Het pand is een iconisch gebouw in Brasschaat. Tot 1980 heette de zaak Melkerij Kattekensberg. Er kwamen veel dagtoeristen uit Antwerpen, jeugdbewegingen en schoolkinderen. De Kattekensberg was lange tijd een pretpark avant la lettre. De opening van Latour is eind oktober, begin november gepland.