samoco

Industriële dienstverlener kiest Genk als uitvalsbasis

Samoco, een traditierijke onderneming met specialisatie in de montage en verhuizing van industriële installaties, is neergestreken in Genk. Het bedrijf gaat de Limburgse markt bedienen vanuit de gebouwen van Sarens-groep, waar Samoco deel van uitmaakt.

Samoco bestaat als sinds 1973 en viert dus momenteel het 50-jarig bestaan. De onderneming telt 150 gespecialiseerde medewerkers, die technische bedrijven bijstaan in de montage, demontage van fabrieksinstallaties en industriële verhuizingen.

Samoco maakt deel uit van de kranengroep Sarens, en was vroeger al eens in Limburg actief met een eigen vestiging. Nu wordt de draad opnieuw opgepikt, en hervatten de activiteiten vanuit de Limburgse Sarens-gebouwen. Bart Kinat, die een jarenlange ervaring heeft in de sector, zal de operaties van Samoco in Genk aansturen.

“We hebben uiteraard al heel wat materiaal ter beschikking, maar blijven permanent investeren om vanuit iedere vestiging snel en efficiënt in te spelen op de vragen van onze klanten”, zegt Bart Kinat. “Zo beschikken we over elektrische kranen vanaf 3 ton tot 65 ton, maar ook elektrische movers en gantry’s. Ons team is helemaal klaar om de industriële spelers in Limburg te ontzorgen.”