Day Dripper DRIP Fest

Sam D’Huyvetter lanceert nieuw zomerconcept met juicy burgers en frisse ciders

In een stad waar burgers niet meer weg te denken zijn, introduceert Gentse ondernemer en chef Sam D’Huyvetter The Dudes, een nieuw hamburgerconcept in de Zwijnaardsesteenweg in Gent. Naast smashed burgers, lokale ciders, natuurwijnen en ambachtelijke bieren heeft The Dudes ook een sfeervolle, groene stadstuin.

Met onder meer samenwerkingen met Gentse chefs en een mix van muzikale ambiance, wil Sam van The Dudes dé ultieme zomerbestemming te maken. “Het idee speelde al een tijdje in mijn hoofd en ik ga eerlijk zijn: concepten uitdenken van A tot Z waar ik mijn creativiteit en liefde voor eten in kwijt kan, dat is echt waarvoor ik leef”, zegt Sam enthousiast.

Zorgvuldig geselecteerde runderen

“De belangrijkste aspecten van The Dudes zijn onze focus op kwaliteit en het neerzetten van een totaalconcept,” benadrukt D’Huyvetter. “Daarom werken we nauw samen met Carnivale, een toonaangevende leverancier die ons voorziet van rundsvlees van oudere en zorgvuldig geselecteerde runderen.”

Sam en zijn team serveerden ook al eens op het succesvolle DRIP Fest, een streetfoodfestival georganiseerd door Bockie De Repper en Mathieu Terryn, waar (inter)nationale hamburgerchefs hun unieke burgers presenteren. (zie foto onderaan)

Sam D'Huyvetter op DRIP Fest
Sam D’Huyvetter op DRIP Fest

Het huidig restaurant van D’Huyvetter, La Boucherie in Sint-Martens-Latem, neemt even een zomerbreak wegens het niet verkrijgen van een terrasvergunning. Burgerliefhebbers kunnen vanaf eind juni terecht in The Dudes.