© If © If

Zaakvoerder Geert (53) van elektrowinkel opent automatenshop op de Markt: “Je kan hier een driegangenmenu afhalen”

Zaakvoerder van Elektro Mac, Geert Schobben (53), opende een automatenshop op de markt in Deinze. Vijf automaten vol eten en drinken helpen mensen die een snelle hap nodig hebben uit de nood. “En er komt een afhaalpunt voor onze elektrozaak”, zegt Schobben.

“Gisteren belde een vrouw me op om te laten weten hoe tof ze de nieuwe shop vond. Ze had geen goesting om te koken en een kant-en-klare maaltijd kwam als geroepen. Ze nam meteen ook een dessertje mee”, vertelt Geert Schobben (53).

Geert heeft het over zijn nieuwe automatenshop op de markt in Deinze. Vijf automaten vol eten en drinken helpen mensen die een snelle hap of een goestingske hebben uit de nood. “Er staat een automaat met verse aardbeien. Die aardbeien komen van lokale telers uit Vinkt en Nazareth”, vertelt Schobben.

Kant-en-klaar

“Dan is er nog dubbele automaat waar soepen en twaalf verschillende kant-en-klare maaltijden inzitten. Die maaltijden komen van Waregemse leverancier Marblo. En voor de liefhebbers zijn er ook desserts zoals tiramisu en chocomousse, want het is eigenlijk de bedoeling dat klanten een driegangenmenu kunnen samenstellen.”

Tenslotte is er nog een automaat met koude en warme dranken en een snoepautomaat. Je kan er ook pintjes uithalen, maar dat kan enkel nadat de identiteitskaart van de klant werd gecontroleerd. (lees verder onder de foto)

© if
© if

Schobben benadrukt dat de nieuwe shop geen concurrentie is voor andere restaurants op de markt. “Bistro’Matic is een totaal ander concept. We zijn er voor klanten die snel een maaltijd nodig hebben”, gaat Geert verder. En voor het concept ging Geert eens kijken bij andere steden. “In Gent heb je al verschillende shops en ook in Oudenaarde heb je er sinds kort eentje, dus waarom niet in Deinze?”

Schobben had trouwens nog een pand met zicht op de markt ter beschikking. “We hebben onze winkel Elektro Mac op de markt en wat verder, in het pand op huisnummer 100, was onze stockageplaats en fotostudio. Daar gebeurde niet echt iets mee, dus besloten we er uiteindelijk iets anders mee te doen”, zegt Geert.