© Google Maps en IF © Google Maps en IF

Vastgoedkantoor neemt leegstaand volkscafé over: “In Gent is the sky niet langer the limit”

Na een lange periode van leegstand krijgt café Century in Ledeberg eindelijk een nieuw invulling. Het immobiliënkantoor van de ambitieuze Kristof Vanderbeken (45) neemt er haar intrek. “In Gent dromen verkopers van recordprijzen, maar the sky is hier niet langer the limit.”

In het pand van café Century, op de hoek van de Hoverniersstraat en de Edmond Van Horebekestraat, worden vanaf dit najaar geen pinten, maar huizen verkocht. Tegen dan moet het volledige gebouw gerenoveerd zijn en wil Immo Zone er zijn ingetrokken. Het immobiliënkantoor heeft nu al vestigingen in Wetteren, Heusden en Aalst, en dat amper twee jaar na de oprichting.

“We laten onze vlek verder uitdeinen”, zegt zaakvoerder Kristof Vanderbeken. “Het pand in Ledeberg is een mooie hoek, met een goede zichtbaarheid vanop de Brusselsesteenweg, maar ook wie van de Colruyt komt of van of naar de markt op Ledebergplein gaat, ziet ons zitten. Bovendien is er op een immokantoor na, dat zich bovendien vooral op horeca richt, geen concurrentie meer in Ledeberg. Op termijn wil ik in het Gentse nog twee kantoren openen.”

Kopersmarkt

De renovatie van wat ooit café Century was, maakt deel uit van een groter project. De vijf huizen ernaast worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouw. En boven het nieuw kantoor van Immo Zone komen drie ruime appartementen. “Alles gebeurt door dezelfde aannemer dus de panden zullen allemaal dezelfde stijl hebben. Wij zijn geen eigenaar van de woningen, maar gaan ze wel aanbieden”, zegt Vanderbeken. (lees verder onder foto)

© IF
© IF

Voor wie een huis of een appartement in Gent wil verkopen, is the sky volgens Vanderbeken niet langer the limit. “Mensen dromen van recordprijzen, maar ook in Gent is stilaan een prijscorrectie te zien, onder meer onder invloed van de renovatieverplichtingen. Al gaat het trager dan in andere steden en gemeenten omdat de vraag hier zo hoog is. We gaan van een verkopersmarkt naar een kopersmarkt. Het is een uitdaging om eigenaars dat duidelijk te maken.”

© Google Maps
© Google Maps