offline Foto: rr

Max (20) en Lou (22) openen zomerbar Offline in ’t Steen, waar bezoekers telefoon bewust opzij leggen: “Koppel je los van het digitale”

Lou De Laet (22) en Max Lüdmann (20) openen zaterdag 1 juli een zomerbar in het Antwerpse Steen. Met Bar Offline willen de jonge ondernemers mensen aanzetten hun smartphone even aan de kant te laten en volop te genieten van het ‘echte leven’.

Een zomerbar in ’t Steen, qua locatie kan dat tellen. Zowel op het binnenplein als aan de voorkant van het oudste gebouw van Antwerpen kan je vanaf 1 juli je voeten onder tafel schuiven in Bar Offline. Initiatiefnemers Lou De Laet (22) en Max Lüdmann (20) willen meer dan zomaar een bar openen. Ze willen een statement maken: een tegenwicht aan de voortdurende afleiding van technologie.

“Mensen vergeten vandaag vaak hoe mooi de echte wereld is”, zegt Max. “Wij willen hen stimuleren om nieuwe ervaringen op te doen en te ontspannen, losgekoppeld van het digitale.”

Lou en Max richtten zo’n zes maanden hun bedrijfje op, Offline. De jonge ondernemers lanceerden zo een eigen kledinglijn, die ze ook aan de man zullen brengen in de zomerbar. “Maar wij hebben geen website, geen sociale media … Daar doen wij niet aan mee”, zegt Max. “In Bar Offline zetten we ook een miniwinkeltje op met lokale Antwerpse (offline) producten. Door mensen te stimuleren offline te shoppen, willen we ook de lokale handels- en horecazaken ondersteunen.”

Bar Offline opent op zaterdag 1 juli de deuren. De zomerbar is elke dag geopend, behalve maandag. Van dinsdag tot donderdag kan je er terecht van 12 tot 18u, op vrijdag van 12 tot 20u en in het weekend van 10 tot 18u. De bar blijft heel de zomer open, tot en met zondag 3 september.