ricci hasselt pittelli

Giuseppe brengt Calabrese pasta’s naar binnenstad

Ricci is de naam van een nieuw Italiaans restaurant dat donderdag de deuren heeft geopend in Hasselt. "We zijn een authentieke Italiaanse trattoria, waar verse deegwaren op ambachtelijke wijze worden bereid", zegt zaakvoerder Giuseppe Pitelli, terwijl hij samen met enkele professionals de laatste hand legt aan de afwerking van het interieur.

“Sorry dat ik nog niet zo goed Nederlands spreek”, verontschuldigt Giuseppe zich al meteen. “Italiaans, Frans, Engels… allemaal geen probleem.” De vlotte Italiaan heeft nochtans al 2 zaken in Limburg, met name de pizzeria’s Maccione in Hasselt en Tongeren. “En ook in Luik hebben we nog een vestiging”, zegt hij. “De wereld van de pizza’s kennen we dus maar al te goed. Nu is het voor het eerst dat we ons exclusief op pasta gaan richten. We brengen authentieke bereidingen uit heel Italië, met de focus op gerechten uit Calabrië, de streek waar mijn familie vandaan komt. We hebben allemaal een enorme passie voor de horeca en brengen onze typische gerechten graag tot in alle uithoeken van de wereld.”

Ricci Hasselt (waar vroeger bakkerij Vangrootloon was, aan de TT-wijk) telt zo’n 60 plaatsen binnen en kan ook aan de straatkant nog een 30-tal mensen kwijt op het terras. De zaak is elke dag open, ’s middags en ’s avonds.