© Laure De Schoenmacker © Laure De Schoenmacker

Gentse student ontwikkelt veilingsite voor sportpaarden

Laure De Schoenmacker is een 21-jarige student KMO-management die al stond te popelen om haar eigen onderneming op te richten. "Met Equiaccess wil ik veilingen organiseren waarbij je alle risico’s kan wegdenken en voortdurend aanbod kan creëren, gericht op de amateurmarkt", zegt Laure.

Laure besloot in te pikken op een gat in de markt. “Het probleem met paardenveilingen hier in België is dat het aanbod beperkt is. Veilingen lopen af in collecties, wat wil zeggen dat er om de maand een collectie van 10 paarden online verschijnt. Bij Equiaccess kunnen de verkopers hun paarden zelf uploaden op een gekozen tijdstip en met eigen richtlijnen. Na het uploaden start er een automatische countdown van 14 dagen. Doordat het tijdstip gekozen kan worden, is het via Equiaccess mogelijk om 24/7 veilingen aan te bieden.”

Strenge selecties 

Met het platform wil ze er zeker van zijn dat de koper tevreden is. “Op aanvraag gaan we actief op zoek naar een paard dat bij de omschrijving van de koper past. Daarnaast kan je een afspraak boeken om het paard te testen. Na de verkoop kan de koper een bijkomende verzekering op het paard nemen en zijn er transportmogelijkheden”, licht Laure toe.

“Ook mag de koper erop vertrouwen dat ze alleen de beste paarden kopen. Streng zijn tijdens de selecties is daarbij belangrijk. Er worden enkel paarden toegelaten die echt kunnen dienen als sportpaard.”

Internationaal

Sinds kort is Equiaccess naast het veilingplatform bezig met het verhandelen van paarden naar het buitenland. “Het kan erg moeilijk zijn om professionele paarden te verhandelden in België vanwege de hoge prijzen. Dat leek me een logische volgende stap”, eindigt ze.