Pralines met de smaak van gestreken mastellen of chili, een buste van Darth Vader of een beeltenis van Harley Quinn, en chocolade gitaren voor Ed Sheeran, James Bay en The Rolling Stones. Stijn Vandenbouhede is pas 22, maar weet al hoe hij kan opvallen in het chocoladewereldje.
Ook collega’s en leveranciers zijn fan, werd duidelijk tijdens de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards door vakblad Chocolaterie. Hij ging er naar huis met drie prijzen.
Gandaham
Goud won hij met zijn Ganda bar, een gevulde melkchocoladereep met mango, pecannoten en Gandaham. In de categorie ‘beste Belgische praline’ behaalde hij zilver met een veganistische praline. Verder werd hij samen met negen andere chocolatiers geselecteerd voor de prijs van ‘chocolate personality of the year’.
“Het was al een hele eer om als 22-jarige tussen al deze topchocolatiers te kunnen staan, waar ik natuurlijk naar opkijk”, zegt Vandenbouhede. “Maar het werd nog beter, want ik behaalde een derde plaats. Dit is een fantastische erkenning voor onze eerste drie jaar als chocolaterie. We zijn trots dat onze creativiteit en speciale combinaties zoals pralines met Tierenteyn mosterd, tomaat, Gandaham en stoofvlees goed ontvangen worden door de chocoladewereld.”