MyGrid-2023-ModuleOne-apartment-hallway

Limburgse thuisbatterij klaar voor doorbraak

Een thuisbatterij die je in een gewoon stopcontact kunt stoppen, en zelfs kunt meenemen als voeding voor toestellen in de tuin of op de camping... Het is Limburgse technologie die weldra in serieproductie gaat. MyGrid, zoals het bedrijf van CEO Jan Wellens heet, biedt nog enkele dagen de kans aan het grote publiek om in een vroeg stadium mee in te stappen.

De energietransitie is in volle gang, maar de traditionele thuisbatterijen blijven voor velen een technische uitdaging. Ze zijn vaak complex om te installeren en moeilijk te integreren in bestaande woningen, met name in appartementen en flats. Maar: er is nu een oplossing aan de horizon, die belooft deze hindernissen te overwinnen: de ‘plug & play’ thuisbatterij van MyGrid, een jong technologiebedrijf uit Herk-de-Stad.

“Onze thuisbatterij kan gewoon in het stopcontact worden gestoken, wat de installatie voor iedereen ongelooflijk eenvoudig maakt”, zegt Jan Wellens, CEO van MyGrid. “Dankzij het moderne design (winnaar Red Dot Design Award) kan je de batterij perfect in de woonkamer plaatsen. Het is bovendien één van de eerste batterijen die slim aanstuurbaar is, met IoT. En de batterij is mobiel en draagbaar is, waardoor ze ook onderweg kan gebruikt worden op kampeertrips, BBQ’s in de achtertuin of als back-up energiebron voor noodgevallen.”

De eerste batterij van MyGrid, genaamd ModuleOne, werd op 2 mei gelanceerd. Om de serieproductie te kunnen opstarten, werd er een crowdfundingcampagne via Kickstarter aan gekoppeld. Het Genkse marketingbureau Yungo zet hier de schouders mee onder. Zaakvoerder Wouter Dorissen: “Het innovatieve ‘plug & play’ thuisbatterijsysteem heeft op enkele weken al voor 121.000 euro aan kapitaal opgehaald. In de laatste dagen dat het loopt, willen we nog tot 150.000 geraken. Wie er nog wil bij zijn, zal zich dus mogen haasten.”