Picture1 Foto dvk

Onderneemster bouwt voormalig taxibedrijf Gorselé om tot therapeutische plek

BEVEREN - Anke De Dauw (39) is samen met haar man Niko volop bezig om de voormalige kantoren van taxibedrijf Gorselé om te bouwen tot een rustplaats waar mensen aan zichzelf kunnen werken op verschillende manieren.

De Pauw is de eigenares van slagboombedrijf Bam Technics aan het kerkplein en geeft sinds vorig jaar ook ecstatic dance, een zeer expressieve dansvorm die je in een soort trance brengt. Voor haar carrière als ondernemer was ze op internationaal niveau actief als taekwondoka.

Na die sportcarrière ging Anke op zoek naar zichzelf: nu wil ze met Soul Lab anderen ook aansporen en helpen om terug een juiste balans te vinden tussen lichaam en geest. “Ik ben intussen al vijftien jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling. Het is een passie geworden”, vertelt Anke. “Er bestaan veel meer en gezondere manieren dan een pil nemen om jezelf te helen.”

Soul Lab wordt een plaats waar technieken als yoga, tai chi, ademhalingsoefeningen en massages beoefend zullen worden. In totaal zullen dertien zelfstandige therapeuten het gebruiken als uitvalsbasis om individuen en groepen te ontvangen. “Ik hoop dat mensen zich hier met een van de vele technieken terug kunnen vinden en aarden. Er zijn ook laserontharingen of een spray tan mogelijk, dus je kan ook aan je uiterlijk werken”, vertelt Anke.