MAATJES2023 Foto: AF

Rotary Mol viert gouden jubileum met feesteditie Maatjes 2023

MOL - Rotary Mol ontving in ‘t Kristallijn maar liefst 750 gasten voor Maatjes 2023. Het fundraisingevent was extra feestelijk want de serviceclub viert dit jaar zijn gouden jubileum.

In het prachtige kader van ‘t Kristallijn in Mol-Rauw verzamelden 750 gasten voor Maatjes 2023. Het fundraisingevent startte met een receptie in de idyllische tuin, gevolgd door een walking dinner en groot feest. “Voor ons is dit een hele speciale editie van ons Maatjes-evenement”, vertelt voorzitter Egied Wouters. “Na drie omwille van corona uitgestelde edities kunnen we iedereen eindelijk weer vergasten in ‘t Kristallijn. Bovendien bestaat Rotary Mol vijftig jaar en ook die heuglijke gebeurtenis moet gevierd worden uiteraard. We startten het feestjaar met een academische zitting en een feestavond voor de eigen leden. In september sluiten we af met een familiedag, maar onze Maatjes 2023 is uiteraard het uithangbord van Rotary Mol.”

Onverhoopt succes

Voor de zeventiende editie van het evenement daagden maar liefst 750 geïnteresseerden op in ’t Kristallijn. “Dat is een onverhoopt succes”, aldus nog Egied Wouters. “Onze fundraising kan drie jaar niet doorgaan en dus was het voor ons koffiedik kijken of de interesse nog groot zou zijn. De kaartenverkoop kwam traag op gang maar na een flinke eindspurt klokten we af op 750 gasten. Dat zijn er meer dan in 2019 en dus zijn we uitermate tevreden met de opkomst. Ons evenement staat bekend als een ideaal netwerkevent en dat is nog maar eens bewezen. De gastenlijst bestaat voor 80 of 85 procent uit Kempense ondernemers.”

Financiële ondersteuning

Traditiegetrouw brengt het fundraisingevent een mooi bedrag op en dat gaat integraal naar een twintigtal goede doelen. “We hopen tijdens deze feesteditie extra geld op te halen want de vraag naar hulp is enorm gestegen”, weet Egied Wouters. “Die financiële ondersteuning van goede doelen is een van de hoofddoelen van Rotary Mol. We staan al vijftig jaar ten dienste van de gemeenschap en daarnaast willen we ook de vriendschap bevorderen tussen onze leden. Op dit moment tellen we 48 leden en met zijn 94 lentes is Jos Schoofs nog het enige stichtende lid van Rotary Mol.”

Eigen beurs

De Molse serviceclub staat vooral bekend voor het jaarlijkse Maatjes-event maar Rotary Mol organiseert nog tal van activiteiten. “We vergaderen drie keer per maand en dat is geen overbodige luxe”, besluit de voorzitter. “Onze fundraising vraagt flink wat organisatie en we houden ook jaarlijks een expressiewedstrijd. Daarnaast begeleiden we in de Molse scholen mini-ondernemingen en steunen we beurzen. We hebben met Rotary Mol trouwens een eigen beurs waarmee we studenten een steuntje in de rug geven voor een buitenlandse opleiding.”