hub Foto: Leen Van de Sande

Vergaderen in huiselijke sfeer in Hubb by Blower van Mechelse interieurarchitecte Roos: “We onderscheiden ons met gezelligheid”

MECHELEN - In de Hanswijkstraat in Mechelen opende recent Hubb by Blower. Interieurarchitecte Roos Blower ontvangt er haar klanten, die zo in een huiselijke sfeer kennis kunnen maken met haar aanbod. Maar je kan de ruimte ook huren voor vergaderingen. “Het is eens iets anders dan een saaie kantoorruimte”, zegt ze.

Interieurarchitecte Roos Blower (45) uit Maasmechelen opende in 2008 haar kantoor in de Hanswijkstraat 37 in Mechelen samen met vennoot Koen Aerts, die enkele jaren later overleed. “Het pand bestaat uit twee delen”, zegt ze. “In een deel zitten onze kantoren, terwijl de rest lange tijd verhuurd werd en bestond uit verschillende units. Maar toen die ruimte een tijd geleden opnieuw vrij kwam, wilde ik er iets compleet anders mee doen.”

Het was het begin van een grondige renovatie van het pand, dat ingericht werd met een keuken, een eetkamer en een leefruimte. “Het is een plek geworden waar ik op een aangename en huiselijke manier klanten kan ontvangen”, zegt Roos. “Ik kan hen hier verschillende soorten materialen en kleuren laten bekijken, maar toon ook onze afwerkingsgraad en wat ze van ons als interieurvormgevers mogen verwachten. Het is onze showroom en inspiratieruimte. Hier tonen we wat we kunnen.”

Foto: Leen Van de Sande

Verhuur voor vergaderingen 

Daarnaast maken ook leveranciers gebruik van de Hubb by Blower om klanten te ontvangen. “En sinds kort verhuren we de locatie voor vergaderingen”, klinkt het. “Groepen tot maximaal acht personen kunnen hier in een gezellige sfeer vergaderen. Afhankelijk van de formule die gekozen wordt, bieden we bovendien een ontbijt, lunch of afternoon tea aan. We willen ons daarmee onderscheiden van andere vergaderlocaties in de stad. Dit is iets helemaal anders dan de saaie, kille kantoorruimtes die de mensen meestal gewend zijn.”

De Hubb by Blower werd ingericht met de hulp van zo veel mogelijk lokale leveranciers. “De tafel en de stoelen komen bijvoorbeeld van bij Bulo in Mechelen-Noord”, zegt Roos. “En de zetel werd gemaakt door de Mechelse zetelfabriek Cammers. Ook de lampen zijn van een Belgische fabrikant. De kunstwerken werden dan weer gemaakt door de Mechelse kunstenares Kaat Van Doren. Die connectie met lokale bedrijven, waar we bovendien al lang en goed mee samenwerken, vind ik erg belangrijk.

Alle praktische info over het huren van de Hubb by Blower kan je terugvinden op de website. “De klanten en eerste gebruikers reageren alvast heel enthousiast. Zelf ben ik er ook heel blij mee. Ik geloof erin dat het concept zeker zal aanslaan en het vormt een mooie aanvulling op mijn hoofdactiviteiten als interieurarchitecte”, klinkt het.