Glorie Foto: Joris Herregods

Uitbaters van Puurs Lof openen Glorie in het hartje van Puurs

PUURS - Bart Doms en Inge Schoofs, de uitbaters van restaurant Puurs Lof, hebben er een tweede zaak bij in het Dorpshart van Puurs (Puurs-Sint-Amands). Hun gloednieuwe ontbijt- en lunchbar heet Glorie. “We hebben onze zaak genoemd naar de Bomma van Bart”, zegt Inge.

Het koppel bouwde een oud pand van het voormalig ACV-kantoor om tot hun eigen ontbijt- en lunchbar. Glorie heeft een prachtig interieur. Inge en Bart hebben hier heel wat werk aan gehad. “We hebben het gebouw volledig gestript. Alles is nieuw, zelfs de elektriciteit. Het heeft ons veel werk en tijd gekost, maar we zijn heel blij met het resultaat. Ons interieur is echt mega tof.”

Het gebouw werd opgekocht door de gemeente Puurs-Sint-Amands en die organiseerden vervolgens een wedstrijd. Met het concept in gedachten voor Glorie, won Bart de prijs voor beste horecaconcept, en zo ook het pand. Daarna ging het koppel samen aan de slag en maakten ze er een zaak met een fantastisch interieur van. Dat het pand op het Dorpshart lag, kwam perfect uit voor het koppel. “We ontdekten deze plek al toen we hier een pop-up bar uitbaatten. Toen is Bart verliefd geworden op het Dorpshart denk ik.”

De eerste klanten van Glorie waren welkom vanaf 18 april. Inge blikt tevreden terug op de opening. “Meteen vanaf we open waren, kwamen er al veel klanten langs. We merken dat de inwoners blij zijn met dit concept, want een ontbijt- en lunchbar bestond hier nog niet. Puurs had dit echt nodig, horen we van onze klanten.”

 

Vers aanbod

Bij Glorie kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, versgebakken wafels, huisgemaakt ijs, lekkere koffie en lunch. De uitbaters willen graag een gevarieerd aanbod bieden. “Voorlopig hebben we een vast aanbod voor de lunch, maar in de toekomst zullen we ook suggesties aanbieden. Ook bij de ijsjes gaan we voor variatie zorgen. Nu hebben we zestien vaste smaken, maar later zullen we telkens met zes smaken variëren.”

“Onderaan onze menukaart staat ‘goud in de mond’. Want zeg nu zelf, zo’n lekker ijsje aan je lippen is toch echt goud waard. Met goud verwijzen we ook naar onze verse kaart. Alles wordt hier versgemaakt, onze wafels worden versgebakken en onze ijsjes worden hier ter plaatse gedraaid. Ook ons ontbijt past er goed bij, want ochtendstond heeft goud in de mond.”

Eer aan de bomma

Bart en Inge gaven hun ontbijt- en lunchbar de naam ‘Glorie’ om de grootmoeder van Bart te eren. “Ze had de beste recepten en maakte de lekkerste dingen klaar. Met haar recepten gaan wij nu aan de slag, zodat iedereen van het lekkers kan genieten.”

De bomma is met haar recepten een vaste waarde voor Glorie en schittert op de T-shirten van de werknemers.“We zijn met een foto van de bomma naar onze ontwerper gegaan en die heeft de bomma mooi en fijn getekend. De tekening staat nu op elke T-shirt van onze werknemers, het is echt prachtig om te zien. Met de T-shirt en de naam willen we de bomma eren.”

 

Openingstijden

Glorie opent zijn deuren van dinsdag tot vrijdag vanaf 8.30u tot en met 17.30u. Op zaterdag is iedereen welkom vanaf 9u. “Ontbijt en lunch kan tot en met 14u, daarna openen we onze zoete kaart. Dan kan iedereen bij ons terecht voor onze wafels, ijsjes of koffie. Vanaf dan kan je ook langskomen en je ijsje meenemen.”

Of er ambitie is om in de toekomst nog een zaak te openen, dat weet Inge nog niet. “Voorlopig is het goed zo, maar Bart is heel ambitieus en zit vol verrassingen, dus je weet maar nooit.”